Улагање у инфраструктуру и популаризација атлетике

Новоизабрани председник Атлетског савеза Србије Веселин Јевросимовић изјавио је да ће му главни задатак током предстојећег мандата бити улагање у атлетску инфраструктуру, као и популаризација атлетике.

"Српска атлетика, која је некада била међу европским велесилама, бачена је на колена", констатовао је Јевросимовић који је на Скупштини АСС добио једногласну подршку.

Власник и дирекор компаније "Комтрејд" подсетио је да је атлетика осамдесетих година прошлог века чинила 70 одсто укупног југословенског базичног спорта.

"Одлучио сам да помогнем атлетици због љубави према овом спорту у којем сам од своје 12. године. Разлози који су ме руководили да се кандидујем за председника нису материјалне природе, јер имам обезбеђен и материјални и друштвени статус", поручио је Јевросимовић на Скупштини АШ у просторијама Београдске арене.

Нови председник АСС истакао је да ће му основни задатак, поред изградње инфраструктуре, бити и информатичко повезивање клубова, као и сарадња са Министарством просвете.

"Циљ ми је да атлетика уско сарађује са министарством, тако што ће се у школама препознавати таленти у дисциплинама као што су трчање на 60 метара, скок у даљ и скок из места, чиме би се створила база за будући атлетски потенцијал Србије", рекао је Јевросимовић.

Данас је још изабран је и нови Управни одбор АСС у чијем су саставу: потпредседници Стеван Зорић и Зоран Петровић, Ратко Максимовић, Јован Шурбатовић, Снежана Пајкић, као и генерални директор Мобилне телефоније Србије Владан Лучић, директор Београдске филхармоније Иван Тасовац, директор Градске грађевинске инспекције Борис Рацковић, спортски директор Драган Пешикан и Роберт Чобан.

Завршена изградња атлетског стадиона у Новом Саду

Директор Атлетског клуба Војводина и потпредседник Атлетског савеза Србије Стеван Зорић изјавио је Тањугу да је завршена изградња атлетског стадиона у Новом Саду капацитета 20.000 места, на којем ће у јулу бити одржано јуниорско првенство Европе.

"Када смо добили организацију шампионата Европе, нисмо имали потребан стадион. Сада смо испунили тај основни услов и надам се да ћемо бити добри домаћини предстојећег такмичења", рекао је Зорић.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво