Завршен Крос РТС-а кроз Србију

На Kросу РТС-а кроз Србију у 143 општине трчало је 383.550 ученика и предшколаца. Крос РТС-а кроз Србију одржава се од 1991. године, а у њему традиционално учествује и дијаспора.

Двадесети атлетски Крос РТС-а кроз Србију почео је у 10 часова. Министар просвете Жарко Обрадовић означио почетак трке. Учесници су деца и ђаци из свих крајева земље. Крос се одржавао и у дијаспори.

Пошто је означио почетак трке, Обрадовић је изјавио да је "данас сјајан дан да се трчи, да је време лепо и да је трчање добровољно".

Обрадовић је подсетио да је прошле године у трци учестовало више од 300.000 ђака и да је то одлично за њихово здравље.

Изразивши наду да ће ђаци после расположени прионути на учење, Обрадовић је рекао да "нема ниједног разлога да деца не учествују на овом кросу који је сјајна ствар, и који већ 20 година траје, па смо по томе постали познати мало шире од југоисточне Европе".

Крос РТС-а кроз Србију одржава се од 1991. године, а у њему традиционално учествује и дијаспора.

Државни секретар Министарства за дијаспору Миодраг Јакшић говорећи о Кросу РТС-а, који се од 24. априла до 13. јуна трчи у 15 европских земаља и у Јапану, изнео је податак да су већ трчала деца у Холандији, Француској, Данској и Републици Српској, а да овог викенда трче и малишани у Немачкој, па врло брзо потом и у Русији, Мађарској...

"Овај крос је спона српске дијаспоре са матицом", истакао је Јакшић на конференцији за новинаре, додавши да најбољи долазе у Камп РТС-а почетком јула, где ће кроз едукативне и спортске радионице сазнати више о Србији и њеним људима, обичајима, традицији.

Такмичарска завршница 20. Кроса РТС-а одржаће се ујесен. Реч је о Крос серији у Зајечару, Лесковцу, Инђији, Београду и Шапцу. Генерални покровитељ тог такмичарског дела је Министарство омладине и спорта, а на конференцији за новинаре Горан Крецловић, помоћник министра, апострофирао је значај Кроса РТС-а и за укупан развој атлетике у Србији.

То мишљење дели и Слободан Бранковић, генерални секретар Атлетског савеза Србије,  рекавши да су готово сви репрезентативци поникли на овом такмичењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара