Атлетска репрезентација жели опстанак у првој лиги

Капитени мушке и женске атлетске репрезентације Србије Драгутин Топић и Оливера Јевтић рекли су да је циљ екипе да на предстојећем Европском првенству избори опстанак у првој лиги Европе.

Екипно првенство у атлетици, у првој европској лиги, одржава се у норвешком граду Бергену 20. и 21. јуна. Мушка репрезентација Србије изборила је пласман на тај турнир пошто је прошле године у другој лиги Европе у Бањској Бистрици освојила друго место, док су репрезентативке заузеле осмо место на такмичењу у Истанбулу у првој лиги.

Од ове године примењују се нова правила и нови систем бодовања, пошто се мушке и женске репрезентације први пут такмиче заједно, а њихови бодови се сабирају у укупном пласману.

Капитен женске атлетске репрезентације Србије Оливера Јевтић рекла је да је циљ екипе да избори опстанак у првој лиги Европе.

"На Купу Европе такмичим се од 1996. године и освојила сам много бодова за репрезентацију. Драго ми је што сам поново капитен екипе и учинићу све да то и оправдам. Конкуренција ће бити тешка, али даћу све од себе како бих донела успех Србији", рекла је Јевтићева на конференцији за новинаре.

Капитен мушке репрезентације Драгутин Топић поновио је да екипа жели опстанак у првој лиги, али и додао да очекује да ће се селекција Србије за четири до пет година вратити у Супер лигу Европе.

"Надамо се да ћемо остати у првој лиги, а да ћемо уз максимални напор атлетичара и свих спортских радника за четири до пет година успети да се вратимо у елиту. Не знам да ли ћу се и тада такмичити, желим да уживам док ме повреде заобилазе", рекао је он.

Селектор атлетске репрезентације Драгиша Кузмановић верује да је саставио добар тим за предстојеће такмичење, али и да ће присуство Јевтићеве и Топића бити додатни мотив за репрезентативце.

"Имао сам незахвалан посао да за седам дана, колико сам селектор, изаберем прави тим. Недостају нам Биљана Топић и Асмир Колашинац, али мислим да и поред тога можемо да останемо у лиги", рекао је он.

Атлетски савез Србије потписао је данас уговоре са спонзорима који су обезбедили пут репрезентације у Берген.

На такмичење у Бергену путује 39 репрезентативаца Србије, а на турниру ће учествовати репрезентације Естоније, Румуније, Финске, Турске, Белгије, Холандије, Белорусије, Швајцарске, Словеније, Мађарске и домаћина Норвешке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара