Досегнућу границу од 9,40 секунди

Светски рекордер и олимпијски шампион у спринту Јамајчанин Јусеин Болт изјавио је за белгијске медије да му је циљ да светски рекорд на 100 метара спусти са садашњих 9,58 на 9,40 секунди.

"Сматрам да ћу моћи да истрчим 100 метара за 9,40 секунди и верујем да је то крајња граница, која више неће моћи да буде оборена", рекао је Болт.

Светски рекордер на 100, 200 и 4x100 метара истакао је да ће тај циљ остварити под условом да побољша старт и повећа брзину у првом делу стазе.

"Неопходно је да радим на побољшању старта, одоносно првог дела трке. Техничке детаље бих ипак препустио свом тренеру који једино има кључ којим ћу повећати брзину", истакао је Болт.

Најбржи спринтер свих времена нагласио је да су два фактора била одлучујућа за његове врхунске резултате - таленат и мукотрпан рад.

"Наследио сам известан таленат, а поред тога, тренирам напорно како бих побољшао резултате. Не ради се о тренингу од неколико година, већ о вишегодишњем упорном стварању врхунских резултата", рекао је Болт.

Он је поручио да још није оствaрио "ни делић" од својих вансеријских могућности.

Болт је одбацио могућност да се евентуално окрене дисциплини 400 метара, али је зато наговестио да ће се "при крају каријере" посветити скоку у даљ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара