Колашинац и Јелача још бољи

Репрезентативци Србије у атлетици Асмир Колашинац и Татјана Јелача, освајачи сребрних медаља у бацању кугле, односно копља на Купу Европе у Арлу, изјавили су да на такмичењима током летње сезоне очекују још боље резултате.

"Поносан сам на ово сребро, јер оно представља највећи успех у мојој досадашњој каријери. Надам се да ћу исту позицију остварити и на Првенству Европе у Барселони", поручио је Колашинац на конференцији за новинаре у седишту "Комтрејда".

Јелача, која је на прошлогодишњем Купу Европе освојила бронзану медаљу, истакла је да је изузетно задовољна постепеним напредовањем ка златној медаљи на том такмичењу.

"Надам се да ћу степеник по степеник доћи и до злата", поручила је Јелача.

Наша рекордерка у бацању копља додала је да јој је главни циљ да у предстојећој сезони "нема осцилација" у постизању одређеног нивоа резултата.

"Не оптерећујем се великим амбицијама на Првенству Европе у Барселони, с обзиром на то да сам од ове године млађа сениорка. Приоритет ми је да се усталим на даљинама од око 60 метара", тврди Јелача.

Она је нагласила да јој је дугорочни циљ успешан наступ на Олимпијским играма у Лондону 2012. године.

Селектор атлетске репрезентације Србије Драгиша Кузмановић оценио је да је зимски део сезоне "успешно завршен".

"Успешно је завршен зимски део сезоне и можемо да будемо задовољни не само достигнућима у Арлу, већ и резултатима које су наши атлетичари остварили на Првенству света у дворани у Дохи", рекао је Кузмановић.

Он је најавио припреме наших атлетичара за предстојећу летњу сезону, чија ће "круна" бити у јулу на Првенству Европе у Барселони.

"Од следећег викенда почињемо припреме на Златибору, Златару, у Бару и на Кипру", прецизирао је Кузмановић.

Председник Атлетског савеза Србије Веселин Јевросимовић честитао је нашим такмичарима пласман на Купу Европе у Арлу.

"Њихови резултати ће бити велики подстицај целој репрезентацији за успешан наступ на континенталном шампионату у Барселони", закључио је Јевросимовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије