Читај ми!

Дане Корица за РТС: Крос у Београду биће прави спектакл

Легендарни српски атлетичар Дане Корица гостујући у Јутарњем програму РТС-а говорио је о предстојећем Светском првенству у кросу у Београду, важности овог такмичења и шансама наших атлетичара, а присетио се и своје некадашње прослављене каријере.

Светско првенство у кросу данас стартује у Београду на Ушћу у Парку пријатељства, а Дане Корица је истакао значај овог такмичења и његове организације. 

“Могу да кажем да је то велика привилегија и велики поклон за наш град, главни град и за нашу републику Србију. Јер добити светско првенство није ни мало лако. Тако да је то привилегија нашег атлетског савеза. То не пада са неба ништа, све се мора да се заслужи, да се заради. Тако да је наше руководство, госп. Јевросимовић и госп. Бранковић су учинили велике напоре да се дође до тога такмичења. И тако да ми ћемо имати прилике да видимо најбоље тркаче света.“, рекао је Корица.

На такмичењу ће учествовати више од 600 најбољх тркача из више од 50 земаља међу којима су и актуелни олимпијски, светски и европски прваци и рекордери.

“Онај ко воли трчање и атлетику пре свега имаће прилику да види тркаче који су најбољи на свету. Ту су дошли тркаче из Кеније, Етиопије, Бразила... Да не набрајам све редом дд нашег окружења из Европе. Сви су дошли са најбољим својим поставама. Тако да ће то бити један прави спектакл.“, истакао је Дане Корица.

Србију ће на надметању представљати репрезентација од 13 атлетичара које предводи Елзан Бибић.

“Знате како, наш најбољи тркач и атлетичар је оборио мој рекорд на 5000, Елзан Бибић. Он је добар, и на 1500, и на 3000, има рекорд Србије на 3000, и на 1500, али то је друга дистанца, 10 км и ту су највећи фаворити тркачи из Кеније и Етиопије. Они су дошли у великом броју, борит ће се сигурно... Али Бибић никад није био малодушан, а и желим му све најбоље овом приликом, а и имаће велику подршку наше публике. Морам да кажем да ће бити врло тешко да се домогне до постоља.Али сам сигутан да ће сви дати свој максимум како би постигли најбоље резултате.“   

Наш прослављени атлетичар је говорио и о томе како је почео да се бави спортом упркос здравственим проблемима, а присетио се и своје некадашње богате тркачке каријере, бројних светских такмичења и надметања са легендарним атлетичарима.

 

 

недеља, 28. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво