Читај ми!

Тријумф Кенијаца на 57. Белом кросу

Кенијски атлетичери Алберт Кипкорир Тонуи у мушкој и Филис Чебориот Кипкерио у женској конкуренцији победници су 57. "Белог кроса" који је одржан у Парку пријатељства на Ушћу.

У трци на осам километара која се у Београду традиционално одржава још од 1966. године и која има статус Бронзаног пермит кроса Европске атлетике, Кенијац Тонуи је тријумфовао у времену 23 минута и 34 секунде, док је Кенијка Кипкерио трку завршила у времену 28:59.

Друго место у мушкој конкуренцији припало је нашем атлетичару Елзану Бибићу који је за победником каснио седам секунди, док је трећи био Хилари Киптум Мајо Кимајо, такође из Кеније. Код жена друга кроз циљ прошла је још једна Кенијка Валентина Џебет, док је треће место освојила наша Саима Мурић.

Овогодишњи Бели крос био је увертира и уједно генерална проба за Светско атлетско првенство у кросу које ће се у Београду, на истој овој стази, одржати 30. марта.

Такмичења су организована још у пионирској и јуниорској конкуренцији, а укупно је учествовало преко 120 тркача из девет земаља.

Код пионира најбољи су били Каид Коца и Умеја Богућан, док су код јуниора тријумфовали Мејра Мехмедовић и Алдин Ћатовић.

субота, 25. мај 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије