Читај ми!

Почиње Светско дворанско првенство у атлетици, Топић, Гардашевић, Емини и Бибић представљају Србију (20.00, РТС 2)

Почиње дворанско првенство света у атлетици које ће трајати до 3. марта. Атлетску репрезентацију Србије у Глазгову представљаће четворо атлетичара - Ангелина Топић, Милица Гардашевић, Милица Емини и Елзан Бибић.

Ово ће бити треће велико међународно такмичење у дворани које ће се одржати на територији Велике Британије у последњих шест година пошто је Бирмингем био домаћин Светског првенства 2018. 

Подсећања ради, Глазгов је био домаћин Европског дворанског првенства 2019. године, а претходно првенство света у дворани одржано је у Београду.

Догађај у Глазгову одржава се пет месеци пре Олимпијских игара у Паризу и део је квалификационог процеса у атлетици за најмасовније спортско такмичење.

У Глазгову ће учествовати око 650 такмичара из више од 130 земаља, који ће се такмичити у 26 дисциплина - 13 за мушкарце и 13 за жене.

Србију ће представљати Милица Гардашевић, Елзан Бибић, Милица Емини и Ангелина Топић.

Гардашевић има олимпијску норму, али ће се такмичити у скоку удаљ. У дисциплини скок увис Србију ће представљати бронзана са Европског првенства у Минхену Ангелина Топић. Милица Емини ће се надметати на 60 метара с препонама, а у трци на 1.500 метара биће Елзан Бибић.

субота, 27. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво