Читај ми!

Поништен светски рекорд на 400 метара

Светски рекорд у трци на 400 метара у дворани који је поставио Канађанин Кристофер Моралес-Вилијамс неће бити ратификован због проблема са прописима, који се односе на стартне блокове, саопштило је Удружење атлетских и крос тренера САД, преноси "Ројтерс". 

Кристофер Моралес-Вилијамс (19) је пре три дана победио у трци на 400 метара на Универзитетском атлетском дворанском митингу у Фајетвилу у Арканзасу с временом 44,49 секунде чиме је поставио нови светски рекорд.

Моралес-Вилијамс је студент са Универзитета Џорџије. Међутим, УСТФЦЦЦА наводи да ово време не може да буде званично признато као светски рекорд. У извештају УСТФЦЦЦА се наводи да стартни блокови, који су коришћени на трци нису били у складу са прописима Међународне атлетске федерације.

По том пропису, блокови морају да буду повезани са "старт информационим системом" Међународне атлетске федерације који прати време реаговања.

"Ројтерс" подсећа да светски рекорд остаје у власништву америчког атлетичара Мајкла Нормана који је у марту 2018. године 400 метара истрчао за 44,52 секунде.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво