Елзан Бибић: Главни циљеви у години су ЕП у Риму и ОИ у Паризу

Српски атлетичар Елзан Бибић изјавио је данас да ће се у овој години фокусирати на Европско првенство у Риму и Олимпијске игре у Паризу. Бибић је рекордер Србије на 1.500, 3.000 и 5.000 метара.

Он је прошле године освојио бронзану медаљу на Европском дворанском првенству у Истанбулу на 3.000 метара. Бибић је победом отворио сезону, пошто је пре 15 дана на шампионату Балкана у трци на 3.000 метара у Истанбулу освојио злато у трци на 1.500 метара.

Он је потом учествовао на митингу у Београду где је у трци на 1.500 метара заузео шесто место. Српски атлетичар се спрема за дворанско Светско првенство, које ће бити одржано од првог до трећег марта у Глазгову. Он ће у Глазгову учествовати у трци на 1.500 метара.

Бибић ће потом наступити на СП у кросу, које је на програму 30. марта у Београду.

"Имам доста искуства са кросевима где сам и освајао медаље као јуниор и млађи сениор на крос шампионатима Европе. СП у кросу је посебна прича. У договору са селектором Едином Зуковићем волео бих да Србију по први пут представим заједно са својим колегама из репрезентације у штафетној трци која је све више атрактивна на кросевима, а где се трчи 4x2 км у мешовитом тиму (два мушка и два женска атлетичара)", рекао је Бибић, преноси званични сајт Српског атлетског савеза.

Он је истакао да ће покушати да избори норму за Олимпијске игре у Паризу.

"Мој главни фокус за сезону 2024. јесте ЕП у Риму и ОИ у Паризу. Већ радим припреме у Београду са својим физиотерапеутом Милошем Јапунџићем, после тога ћу и уводне припреме највероватније одрадити на својој планини Пештер, док ће завршне припреме бити на некој већој надморској висини што ће зависити од тренинга", истакао је, између осталог, Бибић.

недеља, 28. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво