Ивана Шпановић и Елзан Бибић најбољи атлетичари Србије за 2023. годину

Светска шампионка у скоку у даљ Ивана Шпановић и освајач бронзане медаље на 3.000 метара у дворани Елзан Бибић најбољи су атлетичари Србије за 2023. годину.

На данашњој свечаности Српског атлетског савеза (САС) у просторијама компаније "Комтрејд" за најбољег тренера проглашен је Горан Обрадовић, тренер Иване Шпановић, а најбољи клуб је Војводина из Новог Сада.

"Година иза нас је најуспешнија у историји, у сениорској и јуниорској конкуренцији, а испред нас је још једна врло захтевна. Предстоји нам Светско првенсво у кросу којем смо домаћини, затим дворански шампионат света у Глазгову и Олимпијске игре у Паризу. Такође, предстоји нам изградња Националног стадиона, јер смо се кандидовали за организацију шампионата Европе 2028. године", истакао је председник САС Веселин Јевросимовић.

Директор САС Слободан Бранковић истакао је да је атлетика спорт који има најбољу будућност у Србији.

"Имамо сјајне младе атлетичаре, а то ће се видети у Лос Анђелесу 2028. године, јер се за Париз већ зна ко су кандидати за медаље", рекао је Бранковић и нагласио чињеницу да је САС једини савез на свету који две године узастопно организује два Светска првенства.

Чека нас изградња Националног атлетског стадиона и сигуран сам да ће се на шампионату Европе 2028. године наши атлетичари и атлетичарке борити за пет или 10 медаља.

"То многима сад звучи као научна фантастика, али тако су мислили и када смо најављивали сјајне резултате као што је био шампионат Европе у Минхену, где смо освојили четири медаље", поручио је Бранковић.

Најбољи млађи сениори су Емир Ровчанин (Полет) и Ивана Ђурић (Црвена звезда), а јуниори Јован Странић (Војводина) и Ангелина Топић (Топ Јумп).

Награђени млађи јуниори су Алдин Ћатовић (Нови Пазар) и Мина Станковић (Пирот).

Страхиња Здравковић (Младост Земун) добио је награду у конкуренцији пионира, а међу пиониркама су награђене Тара Вучковић (Црвена звезда), Мина Мијатовић (Борац) и Зарија Каличанин (Топ Јумп).

Коначно, Матеј Алексић (Муње) изабран је за најбољег млађег пионира, а у истој категорији признање је добила Анђела Цветковић (Војводина).

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво