За 37. Београдски маратон до сада пријављено више од 5.500 тркача

За учешће у полумаратонској и маратонској трци на Београдском маратону до сада се пријавило више од 5.500 такмичара, саопштено је из организације ove manifestacije. Београдски маратон биће одржан 28. априла у главном граду Србије, а љубитељима трчања je поручено да на време резервишу своје место и буду део јединственог тркачког доживљаја.

У саопштењу се подсећа да ће Београдски маратон ове године по 37. пут бити одржан на улицама главног града Србије.

За учешће у полумаратонској и маратонској трци влада велико интересовање. Број тркача биће ограничен на 12.000, а до сада је пријављено више од 5.500 учесника.

С обзиром на то да је скоро половина места већ попуњена, из организације Београдског маратона поручују свим љубитељима трчања да на време резервишу своје место и буду део јединственог тркачког доживљаја.

По угледу на највеће светске маратоне, и у Србији је прошлог марта са радом почео Тркачки клуб Београдског маратона који све заинтересоване тркаче на професионалан и стручан начин припрема за трке на 10, 21 и 42 километра.

До ове спортске манифестације остала су три месеца, а по речима Марка Маринковића, руководиоца Тркачког клуба Београдског маратона, право је време да се крене са тренинзима.

"На Ади Циганлији организујемо три тренинга недељно, које води наш најбољи маратонац, Велимир Бојовић. Тренира се у групи, што тркачима омогућава да извуку максимум из себе. Идеја је била да дамо наш допринос у што бољој припреми такмичара, али и да својим примером утичемо да што више људи почне да се бави трчањем. Максимално се трудимо да сви они који трче са нама постану боља верзија себе. Оно што посебно желим да нагласим је да чланове нашег клуба не спремамо само за трке које су у организацији Београдског маратона, већ и остале догађаје, па ћемо тако заједно са наших 30 чланова путовати на маратоне у Барселони, Порту и Атини", истакао је Маринковић.

Најбољи српски маратонац, Велимир Бојовић је прошле године на маратону у Валенсији трку на 42 километра завршио у времену 2:26:57.

Он је нагласио да трчање као физичка активност веома позитивно утиче на здравље, а да с временом може да прерасте у велику љубав и страст, само је потребно пробати.

"Сви они који са нама буду тренирали дефинитивно ће лакше доћи до циља. Дефинитивно око Београдског маратона постоји много добра енергија. Мислим да то људи препознају и зато све масовније долазе. Нема сумње да је организација самог догађаја професионализована и то се осећа на сваком кораку, тако да ће Београдски маратон расти у сваком погледу у будућности. Учествовао сам на бројним маратонским тркама широм света и Београд не заостаје за њима ни у једном сегменту", рекао је Бојовић.

Београдски маратон ове године уједно ће бити и првенство Србије и Балкана у маратону.

"То је један од разлога што ћу учествовати на 37. Београдском маратону, а уједно ће све то бити додатни такмичарски мотив. Такође, већ сада знам да ћу учествовати на маратону у Берлину у септембру и надам се добрим резултатима ове године", закључио је Бојовић.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво