Читај ми!

Холандска атлетичарка Дафне Шиперс завршила такмичарску каријеру

Двострука светска шампионка на 200 метара, холандска атлетичарка Дафне Шиперс саопштила је да завршава професионалну каријеру, преноси АП. Холандска атлетичарка је после дуге, разноврсне и богате такмичарске каријере одлучила да се повуче са атлетских борилишта.

Дафне Шиперс (31) се најпре такмичила у седмобоју, а у овој дисциплини освојила је бронзану медаљу на Светском првенству у Москви 2013. године.

Холандска атлетичарка је потом прешла на спринт и освојила је два злата у трци на 200 метара на шампионатима света 2015. у Пекингу и две године касније у Лондону. Она је освојила и сребро на 100 метара на СП у Пекингу 2015.

"Трка се овде зауставља. Као спортиста, увек знате да ће овај дан доћи, да ће у једном тренутку ваша каријера бити тренутак у времену - збирка успомена и, надамо се, медаља", написала је Шиперс на свом Инстаграм налогу.

Холанђанка је освојила и сребрну медаљу на 200 метара на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру 2016. године. Она је последњих неколико година имала проблема са повредама.

"Било је ово путовање без жаљења", закључила је у објави холандска атлетичарка.

понедељак, 29. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво