Читај ми!

Горан Обрадовић: Поносан сам на 13-годишњу сарадњу са Вулетом и 15 освојених медаља

Тренер Иване Вулете Горан Обрадовић рекао је данас да је изузетно поносан на 13-годишњу сарадњу са златним српском атлетичарком, која је изнедрила чак 15 медаља на великим такмичењима.

Српска атлетичарка Ивана Вулета је скоком од 7,14 метара освојила злато на Светском првенству у атлетици, и сада јој недостаје злато са Олимпијских игара.

"Изузетно сам поносан на 13-годишњу сарадњу са Иваном која је изнедрила невероватних 15 медаља. Да нам је неко тада понудио две медаље, вероватно бисмо потписали пакт са самим ђаволом само да их видимо, а стигли смо до 15. која је најсјајнија", рекао је Обрадовић на конференцији за медије.

Вулетин тренер је казао да је поносан на константност коју Ивана показује и да је свих година било више разлога за славље него за тугу.

"Често медији воле да се ухвате за туже моменте, 'била је покрадена, десило се, најзад је заслужила'. Био је само један сплет несрећних околности, на Светском првенству у Лондону 2017. године, када јој се откачио број. Ја носим највећу кривицу за то и никад нећу заборавити, али ко чека, тај дочека", рекао је Обрадовић.

Истакао је да спортисти увек морају да буду спремни за велико такмичење, али да много тога зависи и од конкуренције.

"Јако је важно да будете спремни и да сачекате свој моменат, Ивана га је сачекала у Будимпешти и то није случајно. То је друго место у коме смо највише тренирали и скакали док нису направљене дворане у Новом Саду и Београду. Она воли да скаче на домаћем терену, у Београду је освајала медаље, а знали смо да ће Будимпешта бити домаћи терен. Припреме у Турској обављене су на најбољи начин. У Будимпешти сам први пут пустио сузу после свих ових година", закључио је Обрадовић.

 

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво