Читај ми!

Ивана Вулета најавила крај каријере после Олимпијских игара у Паризу

Српска атлетичарка Ивана Вулета, светска шампионка у скоку удаљ, казала је да је веома поносна на освојено најсјајније одличје у Будимпешти и најавила да ће после Олимпијских игара у Паризу највероватније окончати каријеру.

Српска атлетичарка Ивана Вулета је скоком од 7,14 метара освојила злато на Светском првенству у атлетици.

"На медаљу сам веома поносна, јер је стигла у правом тренутку, начин на који сам је освојила, доживела, мислим да би било бесмислено да сам је освојила пре шест или седам година. Једноставно на такав начин, причам о мојим годинама, мислим да су моје године, моја предност и једноставно то искуство које имам не може да се мери ни са чим, и то ће до краја моје каријере бити моје највеће оружје", рекла је Вулета.

Најавила је учешће на Олимпијским играма у Паризу.

"Ја сам с овим заокружила једну причу, за даље једина ствар која остаје јесте тај Париз. Он је упитан само ако не будем здрава, а у Париз ћу ићи с истим амбицијама, јер то је једина медаља која остаје да употпуним колекцију и ето, мој последњи поздрав. Хвала за све ово и било је прелепо", рекла је 33-годишња Вулета.

Златна српска атлетичарка је најавила да би Олимпијске игре следећег августа у Паризу могле да јој буду последње такмичење у професионалној каријери.

"Здравље ми је увек било приоритет и цео живот сам посветила спорту и атлетици, али јуришање на још једну медаљу, још један успех... Имала сам среће да сам само једну тежу повреду имала током каријере. Размишљам о овом периоду, да будем здрава, немам потешкоћа на тренингу и на самом такмичењу. Остаје питање ако бих и остала, шта могу да јурим после Олимпијских игара? То ће бити моје пете, једино ме занима златна медаља, јер ако се то деси, онда сам исписала историју", истакла је Вулета.

Нада се злату на Олимпијади и похваљује сарадњу са тренером Гораном Обрадовићем

Освајачица 15 медаља у богатој каријери сматра да може да се опрости златом у Паризу.

"Прошле године сам оба такмичења завршила са 7,06, ове 7,14, то обећава медаљу и то 99 одсто. Али, не могу да кажем да најављујем злато. Најављујем то нешто што желим, олимпијска година је нешто за шта се сви спремају на све могуће начине. Битно је да кад уђем у циклус, уђем 100 одсто спремна, да се за то спремим, и то је то", казала је Вулета.

Посебно је истакла сарадњу са тренером Гораном Обрадовићем, човеком који је њен тренер већ пуних 13 година.

"Кад смо почели да радимо, правили смо дугорочне циљеве, није било поенте направити резултат и изгубити се. Он и ја смо велики фанови спорта и атлетике, дали смо се, уложили много времена и труда да не бисмо то изгустирали пребрзо. Није нам био приоритет освајање једне медаље", рекла је Вулета.

"Имали смо ту олакшицу града у ком смо живели и Атлетског савеза, где су нам омогућили да можемо да се концентришемо на тренинг и да се фокусирамо на такмичење и наш посао, без размишљања да ли можемо све да изгурамо. Ја сам неко ко врхунски уме да се такмичи с притиском, мени кад је све потаман, не могу да функционишем, боље је да ме увреде", рекла је Вулета и додала:

"Ето, моја каријера траје од 15. године, доживела сам много тога, много више ружних ствари него лепих, али на крају је небитно све оно што се не тиче мене, мог тима и људи око мене. На крају дана имам разлог да будем срећна", казала је она.

Имала је Вулета поруку и за младе атлетичаре који су будућност "краљице спортова".

"Оно што сматрам да је битно, јесте оно што радим на стази и оно што постижем, са најмлађима и млађима који долазе, дајем им пример, да их охрабрим. Ниједан сан није довољно велик и не постоји ствар коју не могу да изнесу и не постоји нешто што не може да се деси, нешто у шта верују", закључила је Вулета.

уторак, 30. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво