Читај ми!

Почео РТС крос, први пут ван граница Србије

У Бјељини почела је шестодневна спортско културна манифестација ,"Бјељини на дар" у оквиру које ће се одржати и крос РТС-а.

Први пут крос РТС-а иде ван граница Србије, у центар Семберије, што је повод не само за спортска него и културна дешавања са леве стране Дрине.

Први крос Радио Београда одржан у Сремској Митровици 1991. године, а идеју за долазак манифестације у Бијељину иницирао је декан Педагошког факултета Далибор Стевић. 

"Крос РТС-а је настао са идејом да се каже "да" школи и спорту, а "не" улици, дроги и насиљу. Нажалост, посљедњи догађаји у Србији показују да неки нису чули ту поруку. Ипак, одушевљени смо идејом да први пут један град из Републике Српске постаје део Кроса. У разговору са градоначелником и његовим тимом закључили смо да Бијељинцима понудимо шестодневни програм, који ће осим спорта садржавати и значајне културне догађаје, попут фестивала стрипа, али и озбиљна научна предавања", рекао је директор коса Стеван Ковачевић

У Центру за културу "Семберија" вечерас ће бити отворен Стрип фест "Фантазија ума"

"Претходно је организован конкурс на који су радове слали основци и средњошколци и могу рећи да су међу награђенима и млади и талентовани Бијељинци. Данас и сутра биће организоване радионице на којима ће сви заинтересовани моћи да чују предавања искусних професора о стрипу, али и да виде уживо како стрип настаје", истакао је илустратор и графички дизајнер Марко Шерер.

Саветник градоначелника Бијељине Радосав Остојић позвао је све грађане Семберије да уживају у разноврсном програму.

У оквиру манифестације су и програм Радио Београда "Поезија уживо", уручење књига "Књига солидарности, "Бијељински филмски сусрети".

Спортски део почеће у четвртак штафетним трчањем од Богатића до Бијељине, у дужини од 22км. Крос РТС-а у Бјељини је у суботу.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво