Читај ми!

Петим Такмичењем у Рековцу завршена овогодишња Крос серија РТС-а

У Рековцу су у женској и мушкој конкуренцији победе славили Саима Мурић и Алдин Ћатовић из Новог Пазара, а апсолутни победници кроса су Румунка Кристина Балан и Алдин Ћатовић.

Завршен је 32. Крос РТС-а. После Сомбора, Параћина, Зајечара и Лесковца, такмичење у Рековцу било је пето из крос серије. Одржано је 27 трка уз учешће 640 такмичара.

На травнатој стази у Рековцу трчала су деца, основци, средњошколаци, сениори и сениорке, као и особе са посебним потребама. Пратило их је лепо, сунчано време, а организација такмичења била је на високом нивоу.

У Рековцу у женској конкуренцији победила је Саима Мурић из Новог Пазара која је задовољна својом такмичарском сезоном.
"Имала сам успешну серију кросева али и уличних трка. Ове године сам освојила два прва и три друга места у сениорској конкуренцији. У Рековцу је било изузетно лепо и топло време за овај период године. Висока температура понекад не прија када трчимо кросеве, али боримо се и са временом и са конкуренцијом. Веома сам задовољна победом.", истакла је за Први програм Радио Београда Саима Мурић, која није успела да постане укупни победник у женској конкуренцији иако је забележила две победе на Крос серији.

У трци сенира најбољи у Рековцу био је Алдин Ћатовић, из Новог Пазара, који је остварио и трећу победу, па је постао апсолутни победник кроса РТС-а.
Он је нагласио да је први пут трчао у Рековцу, на кросу кога краси масовност и традиција, јер траје 32 године.
"Било је одлично, задовољан сам, конкуренција је била јака и желим да одам признање и главним конкурентима Николи Раичевићу и Урошу Гутићу који су се такође добро борили. Стаза је била добра, долазим и следеће године на ваш крос.", рекао је Ћатовић у директном преносу кроса на Првом програму Радио Београда.

Румунка Кристина Балан укупни је победник Кроса у женској конкуренцији, а Алдин Ћатовић код сениора и њима су припала посебна признања.
Подсетимо, ове године крос је одржан у пуном формату и био је права афирмација атлетског спорта у Србији. Крос Кроз Србију и камп за децу из дијаспоре су такође успешно организовани ове године, тако да је Крос РТС оправдао епитет најмасовније атлетске манифестације у Европи.

субота, 01. април 2023.
10° C

Коментари

UDRUŽENJE NACIONALNIH MANJINA MAČVANSKOG OKRUGA
Ко има право на новац из буџетског Фонда за националне мањине
UDRUŽENJE NACIONALNIH MANJINA MAČVANSKOG OKRUGA
Ко има право на новац из буџетског Фонда за националне мањине
Re: Trans šta?
Синтија Никсон открила да јој је најстарије дете трансродно
Pismenost
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета
Дрмно
ЕПС ће размотрити захтев за расељавање села Дрмно