Читај ми!

Признање за Београдски маратон од Чикашког маратона

Чикашки маратон је други највећи маратон на свету. Очекује се да на улицама "града ветрова", Чикага, буде око 50.000 такмичара. У сусрет 44. Чикашком маратону додељена су признања побратимским маратонима. Броградски маратон је био један од шест маратона, поред Атине, Осаке, Торонта, Париза и Хамбурга. Признање је примио Дарко Хабуш, директор Београдског маратона.

Презентација Београдског маратона, у граду побратиму Чикагу, одржана је уочи маратона. 

Београд и Чикаго су градови побратими од 2005. године, а према доступним подацима у ширем подручју града живи између 300.000 и 400.000 Срба.

Чикаго важи за град у којем после Београда живи највећи број Срба и управо зато градоначелница Лори Лајтфут прогласила је прошле године Видовдан као празник града.

Хабуш: Велика част указана Београду

"У групи смо од шест маратона који су у побратимском односу са домаћинима.То су још Хамбург, Торонто, Атина, Париз и Осака."

"Сарадња Београда и Чикага датира из 2005. године, а прошле године је градоначелница Чикага Видовдан прогласила националним празником, у част великог броја Срба који живе у Чикагу", рекао је Хабуш за Танјуг.

"У последњих 150 година Срби су дошли су до бројке између 300.000 и 400.000 у Чикагу и околини, што је Београдском маратону дало посебан статус током промоције уочи недељног 44. маратона у овом граду."

"Оно што смо могли да приметимо на ЕXПО-у, где смо имали свој штанд је велико интересовање људи у Чикагу, широм Америке, али и велики број људи који су допутовали из Србије, из региона. Радујемо се јер је после пандемије поново враћен број учесника на 40.000, само пет мање од рекорда. Радује нас атмосфера и очекујемо лепу и пријатну трку, посебно јер се очекује и лепо време", истакао је Хабуш.

субота, 27. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво