Деветстотина такмичара на "Белом кросу"

Међународна 43. атлетска трка "Бели крос" биће одржана 24. јануара на стази у Кошутњаку уз учешће око 900 такмичара из седам земаља, најавили су у градској Скупштини организатори традиционалне манифестације.

Дугогодишњи руководилац "Белог кроса" Брана Радовић подсетио је да је ова трка годинама уназад била "расадник талената и будућих асова" српске атлетике.

"Сврха 'Белог кроса' је, пре свега, у давању шансе нашим такмичарима да се истакну и заблистају на домаћем терену", рекао је Радовић.

Генерални секретар Атлетског савеза Србије Слободан Бранковић истакао је значај трке за развој и промоцију атлетике на нашим просторима.

"Као једна од три међународне манифестација које се код нас одржавају под окриљем Европске атлетске федерације, има велики значај за 'краљицу спортова' у Србији", оценио је Бранковић.

Помоћник министра за омладину и спорт Војислав Табачки додао је да "Бели крос" представља важан сегмент нашег спорта уопште.

"Министарство омладине и спорта ће и наредних година подржавати ову трку, која традицијом дугом 43 године доказује своју вредност", рекао је Табачки.

Председник Спортског савеза Србије Александар Шостар честитао је организаторима на успешној реализацији досадашњих издања трке.

Организатори "Белог кроса" су посебно захвалили нашем најбољем маратонцу и освајачу сребрне медаље на Олимпијским играма у Мелбурну 1956. године Фрањи Михалићу на дугогодишњој верности тој значајној манифестацији.

"Добро здравље током мојих 90 година дугујем, пре свега, трчању", тврди Михалић.

Такмичење ће почети у 10.40 часова трком припадника МУП-а и Војске Србије, а биће завршено "Трком задовољства". Старт и циљ трка је на стадиону СЦ "Кошутњак".

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво