Атлетска трка "Кроз историју" 14. октобра

Пета међународна атлетска трка "Кроз историју" после десет година паузе биће одржана 14. октобра на Калемегдану, с циљем да промовише "краљицу спортова" и представи историју и културу српске престонице, најавили су у градској Скупштини организатори манифестације.

Директор предузећа "Београдски маратон" и главни организатор трке Дејан Николић оценио је предстојеће такмичење као "спој спорта и културе" и подсетио да трка има значајно место у календару Међународне атлетске федерације (ИААФ).

"Подршку у организацији дао нам је још 1996. године некадашњи председник ИААФ Примо Небиоло, али и садашњи челник Ламин Дијак придаје велики значај овој трци", нагласио је Николић.

Он је истакао да је у основи манифестације "идеја да тркачи буду водичи кроз историју Београда".

"Један од најбољих атлетичара свих времена, некадашњи светски рекордер на 10.000 метара Кенијац Пол Тергат, учествовао је у београдској трци 'Кроз историју'. Надамо се да ће он и овога пута доћи у Београд како би подржао такмичаре", рекао је Николић.

Генерални секретар Атлетског савеза Србије Слободан Бранковић истакао је значај трке на Калемегдану за развој и промоцију атлетике у Србије.

"Ова манифестација на најбољи начин промовише не само атлетику, већ и културу уопште, посебно знаменитости нашег главног града", рекао је Бранковић.

Градски секретар за спорт Александар Ковачевић напоменуо је да ће Београд увек стајати иза "овако вредних манифестација".

"Надајмо се да ће ова београдска спортска прича још дуго трајати", рекао је Ковачевић.

Портпарол Туристичке организације Београда Весна Нађ истакла је важност туристичког аспекта предстојеће манифестације, док је директор "Београдске тврђаве" Ивана Лучић- Тодосић поручила да је Калемегдан "спреман за дочек такмичара".

"Тврђава је у потпуности реновирана и атлетичари ће трчати безбедном стазом", навела је Лучић-Тодосић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије