Читај ми!

Шпановић: Наставићу да живим своје снове

Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић поручила је да ће и наредне године наставити да остварује снове, као што је то учинила 2013. освајањем историјске бронзе на првенству света у Москви.

Ивану Шпановић и Емира Бекрића Атлетски савез Србије је изабрао за најбоље атлетичаре у Србији.

"Ово је дефинитивно била моја најуспешнија година у досадашњој каријери. Свакако сам поносна због резултата које сам остварила пре свега стрпљивим радом", рекла је Шпановићева Тањугу приликом свечаности прогласења најбољих атлетичара Србије.

Рекордерка Србије у скоку у даљ нагласила је да је у светску бронзу уткан изнад свега упоран дугогодишњи рад.

"У атлетици сантиметри деле шампионе од оних који то нису. Потребан је тежак рад за сваки бољи резултат. Поента је да не морам увек да освајам медаље, како бих себи и другима доказала своје квалитете. Дајем увек максимум и трудим се да земљу представљам на најбољи могући начин", рекла је Шпановић.

Она је нагласила да је веровала у медаљу на шампионату света у Москви.

"Ова медаља је за многе била изненађење - за мене није", рекла је Шпановићева и нагласила да је метод "корак по корак" прави рецепт успеха у атлетици.

"У атлетици сам 15 година. Има много девојка са којима се такмичим у свету које су много паметније и искусније од мене, моја предност је у томе што сам млађа и што могу да покупим од њих оно најбоље", рекла је Шпановићева.

Двадесеттрогодишња атлетичарка поручила је да су јој наредне године циљеви првенство света у дворани, шампионат Европе у Цириху и митинзи Дијамантске лиге, а да јој је дугорочни циљ припрема што дужег "лета" на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру 2016.

"Највећи приоритет су свакако Олимпијске игре. Потајно се надам медаљи", поручила је Шпановићева.

Шпановић је летос у Москви освојила прву медаљу - бронзану, у историји српске атлетике на светским шампионатима, скоком од 6,82 метара.

Претходно је у марту на првенству Европе у дворани у Гетеборгу заузела пето место.

Шпановић је проглашена за најбољу атлетичарку у 2013. у избору Атлетског савеза Србије, као и за најбољу спортисткињу у избору Олимпијског комитета Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије