Читај ми!

Амела најбоља под притиском

Велики успех Амеле Терзић и Немање Церовца на ЕП у Кросу на београдском Ушћу показатељ је од каквог су материјала саздани ови спортисти. Амела, која је била по великим притиском и императивом победе, успела је да се са тим избори и освоји сребро. Бронза Немање Церовца има своју јачину када се сагледа конкуренција и очекивани пласман око 20. места.

Спортски директор Атлетског клуба Нови Пазар Един Зуковић изјавио је да је чланица тог клуба Амела Терзић освајањем сребрне медаље у кросу на Европском првенству у Београду потврдила да је најбоља кад има императив доброг резултата.

"Њена медаља требало је да буде круна сјајно организованог такмичења, а наравно да смо сви прижељкивали злато. Сигурно да је то створило велики притисак, али Терзићева је још једном показала да се одлично носи с тим", рекао је Зуковић.

Зуковић је оценио да је друго место двадесетогодишње Новопазарке у њеној првој сезони у узрасту млађих сениорки велики успех и навео да су многе квалитетне атлетичарке остале иза ње. Терзићева је пре пет месеци на Првенству Европе за млађе сениоре у Тампереу постала континентална првакиња у дисциплини 1.500 метара. Она је на највећим европским и светским такмичењима освојила 11 медаља.

"Врло је важно што је успостављен континуитет освајања медаља на највећим атлетским смотрама", рекао је Зуковић. Он је и сам био репрезентативац на средњим и дугим стазама, а недавно је именован за селектора јуниорске селекције Србије.

"Што се наступа јуниора и јуниорки у Београду тиче, нисмо могли очекивати неке високе домете. Имамо неколико талентованих такмичара, попут Николе Бурсаћа, Уроша Кутлешића или Нађе Церовац, а добро је што ће неки од њих и следеће године трчати у истом узрасту", казао је Зуковић. Он је нагласио да је бронзана медаља млађег сениора Немање Церовца најпријатније изненађење Европског првенства у кросу.

"Од њега се очекивао пласман међу 20 или 30 најбољих, што је у тако јакој трци одлично. Имао је само два кроса током године, он и његов тренер су се одлучили за такву стретегију и успели су. Вратио се у атлетику на велика врата и очекујем да постане једна од перјаница овог спорта у Србији", закључио је Зуковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије