Читај ми!

ЕП у кросу, сребро за Амелу, бронза Немањи

Српска атлетичарка Амела Терзић освојила је сребрну медаљу на Европском првенству у кросу на београдском Ушћу, у конкуренцији млађих сениорки. У конкуренцији млађих сениора бронзом се окитио Немања Церовац. На првенству учествује рекордан број од 570 атлетичара из 37 земаља. Такмичења је отворио министар спорта Вања Удовичић. Амела: "Публика ми дала снагу да освојим медаљу".

Терзићева је стазу дугачку 6.000 метара претрчала за 19 минута и 46 секунди. Златне медаље домогла се Холанђанка Сифан Хасан (19:40), док је бронза припала Британки Шарлот Перђу (19:49). Српска атлетичарка је наставила низ успеха на ЕП у кросу, пошто је прошле године у Будимпешти освојила злато у конкуренцији јуниорки. Медаље најбољим такмичаркама у категорији млађих сениорки уручио је председник Републике Србије Томислав Николић. 

Српски атлетичар Немања Церовац освојио је бронзану медаљу на Европском првенству у кросу у конкуренцији млађих сениора. Он је стазу од 8.000 метара на београдском Ушћу прешао за 24 минута и осам секунди. Први кроз циљ прошао је Белгијанац Јан Петер Ханес (24:02), док је сребро припало бугарском такмичару Митку Ценову (24:07). 

Министар омладине и спорта Србије Вања Удовичић отворио је Европско првенство у кросу. Он је том приликом истакао да се ради о "највећем атлетском такмичењу икад организованом на нашим просторима", и додао да спортски догађаји имају велики значај јер промовишу праве вредности, здрав начин живота, истрајност и тимски дух.

"Желим да данашњим Европским првенством у кросу свима на примеру покажемо да је бављење спортом, уз образовање, највећа инвестиција у здрав и успешан живот", казао је министар омладине и спорта.

"Можемо бити задовољни што наша земља, након доминације у колективним спортовима, сигурним корацима постаје и земља индивидуалних спортиста. Атлетичари великом брзином постају шампиони, узор нације и подстрек деци и младима на направе прве спортске кораке", рекао је министар спорта Србије.

Српску репрезентацију представљало је 23 атлетичара. У конкуренцији јуниора: Урош Кутлешић, Никола Бурсаћ, Комнен Цвијовић, Милан Митровић, Богдан Пантић, а у конкуренцији јуниорки: јагода Зечевић, Нађа Церовац, Елведина Зорнић, Ана Секулић, Драгана Јанковић. У конкуренцији млађих сениора: Јасмин Љајић и Немања Церовац, а у конкуренцији млађих сениорки: Амела Терзић и Теодора Симовић. У конкуренцији сениора такмичиће се: Горан Нава, Мирко Петровић, Дарко Живановић, Велимир Бојовић, Горан Стојиљковић и Муамер Хасановић, а у конкуренцији сениорки: Соња Столић, Ана Суботић и Јелена Мимић.

Амела: Публика ми је дала снагу да освојим медаљу

Српска атлетичарка Амела Терзић рекла је да је сребрну медаљу на Европском првенству у кросу освојила уз помоћ публике која ју је бодрила током целе трке.

"Да није било публике не бих се изборила за сребрну медаљу, мучила сам се после другуг круга, али када сам чула подршку ове дивне публике, добила сам снагу и завршила трку као друга. Борила сам се за вас и поносна сам на ову медаљу", рекла је Терзићева после трке.

Немања: Уздао сам се у финиш

 "Трка је била јака од почетка, последњи пут сам трчао пре три године, знао сам да сам спреман и уздао сам се у финиш. Постепено сам појачавао темпо током трке. Вера чини човека много јачим и то ми је донело медаљу", рекао је Церовац.

 

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије