Исинбајевој награда Принц од Астурије

Светска рекордерка у скоку с мотком Јелена Исинбајева добила је престижну награду "Принц од Астурије".

Жири који додељује престижну спортску награду саопштио је да руска алтетичарка није добила награду само због изузетних резултата, већ и због тога "што стално покушава да надмаши себе и што је допринела развоју и промоцији спорта".

Награда "Принц од Астурије" додељује се једном годишње, а бирају се најбољи из осам области. Освајач престижне награде добија и 50.000 евра, а признање ће у октобру уручити шпански принц Фелипе, који носи ту титулу.

Исинбајева је навела да је била изненађена када су је обавестили да ће добити награду.

"Била сам изненађена када ме је позвао господин Хуан Антонио Самаран... Поласкана сам што сам у друштву важних људи који су раније добијали ову награду, међу којима је и мој ментор (бивши украјински скакач с мотком) Сергеј Бубка", навела је Исинбајева у изјави.

Исинбајева је прошлог петка на атлетском митингу у Цириху поставила свој 27. светски рекорд. Она је тада прескочила пет метара и шест центиметара.

Само недељу дана пре тога Рускиња није успела да одбрани златну медаљу на Светском првенству у Берлину.

Исинбајева је тренирала гимнастику до 15. године, али је након тога одлучила да промени спорт. Прву златну медаљу освојила је на Светском првенству за младе у Пољској прескочивши четири метара и 10 центиметара.

Први светски рекорд поставила је на атлетском митингу у Гејтсхеду  када је прескочила 4.82 метара.

Прошле године престижну награду у области спорта добио је шпански тенисер Рафаел Надал.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара