Читај ми!

Амела брани титулу на "Белом кросу"

Традиционални "Бели крос" одржаће се у недељу на Кошутњаку у конкуренцији неколико стотина учесника из десет земаља. Титуле бране Амела Терзић и Мирко Петровић.

Традиционални 46. "Бели крос" одржаће се у недељу 27. јануара на Кошутњаку у конкуренцији неколико стотина учесника из десет земаља, најавили су данас организатори ове међународне атлетске манифестације.

"Титуле бране Амела Терзић и Мирко Петровић, а у конкуренцији за трофеје биће 80 иностраних атлетичара", рекао је директор трке Брана Радовић на конференцији за новинаре у Старом двору.

Он је нагласио да је ова трка одувек била расадник будућих шампиона.

"Овде су побеђивали Оливера Јевтић, Соња Столић, Амела Терзић и многи други атлетичари, којима је 'Бели крос' била одскочна даска за европске врхове", рекао је Радовић.

Генералн секретар Атлетског савеза Србије Слободан Бранковић оценио је да је "Бели крос" прва у низу атлетских манифестација којима се на најбољи начин промовише Европско првенство у кросу, у децембру, у Србији.

"Ово такмичење је најбоља увертира за Првенство Европе", рекао је Бранковић.

Он је истакао да ће такмичари после децембарских и јануарских припрема, на "Белом кросу" моћи да сагледају колико су спремни за наставак сезоне.

Промотер овогодишњег "Белог кроса" је прва Српкиња освајач Монт Евереста, Драгана Рајбловић.

"Бели крос се традиционално одржава на снегом и ледом прекривеној стази, тако да је свако учешће и победа на трци равно освајању неког врха", рекла је Рајбловићева.

Стаза ће у недељу, судећи по прогнози метеоролога Недељка Тодоровића бити залеђена, а очекује се да тог дана провејава снег, уз температуру око 0 степени Целзијусових.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије