Читај ми!

Ситнице које доносе резултате

Амела Терзић спада у најбоље европске и светске јуниорке свих времена, пошто је на најзначајнијим такмичењима освојила девет медаља. Тајна њеног успеха је свакодневна посвећеност атлетици и у малим стварима које су је довеле до врха.

Атлетичарка Амела Терзић, која је у недељу у Будимпешти освојила злато на првенству Европе у кросу у јуниорској конкуренцији, изјавила је да је тајна успеха свакодневна посвећеност атлетици.

"Ова медаља је кључ за улазак у млађу сениорску категорију. Трудила сам се много да све ово постигнем спремајући се са клупском другарицом Теодором Симовић", рекла је Терзић Танјугу.

Новопазарска атлетичарка је истакла да ситнице у атлетици доносе велике резултате.

"Тренирам два пута дневно, изузетно обраћам пажњу на правилну исхрану и редовно се одмарам пред тренинге, наравно уз потпуну посвећеност и дисциплину. То су мале ствари које ме доводе до врха", открила је Амела Терзић.

Јуниорска првакиња Европе је истакла да важну улогу у њеној каријери има и тренер Рифат Зилкић, као и подршка родитеља.

"Важни су ми тренер, родитељи и сви људи који ме воле и када се вратим без медаље", рекла је Терзић.

Наша најуспешнија атлетичарка у јуниорској конкуренцији истакла је да ће наставити каријеру "корак по корак", без наглих скокова ка врху.

"Идем постепено, наставићу да тренирам корак по корак и видећу докле ћу тим путем да стигнем", рекла је Терзић.

Тренер Рифат Зилкић је нагласио да је "Амела прави професионалац и особа са којом је задовољство радити".

"Амела редовно тренира, студира на факултету за физичку културу и потпуно је посвећена атлетици и врхунским резултатима. Она чак не иде ни у дискотеку као остала омладина, не желећи да расипа своју енергију", рекао је Зилкић.

Он је истакао да сматра да ће Амела Терзић, судећи по атлетском путу којег је изабрала, у будућности сигурно водити главну реч у сениорској конкуренцији.

"Амела је својим резултатом 4:07,59 прва у Европи, а међу 30 у свету. Сигурно је да ћемо је видети на подијуму и у конкуренцији сениорки", убеђен је Зилкић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије