Читај ми!

Амела спремна за нове изазове

Јуниорски стаж је готов. Златна Амела Терзиић крунисала је овај део каријере зланом медаом у кросу. Од следеће године је млађи сениор и млада атлетичарка се нада да ће наставити са добрим резултатима, а прилику да се докаже имаће и на Европском првенству у кросу које се следеће године одржава у нашој земљи.

Српска атлетичарка Амела Терзић рекла је да је златном медаљом на Европском првенству у кросу на најбољи начин завршила јуниорску каријеру и да тај успех жели да понови следеће године у конкуренцији млађих сениора.

"Дошла сам спремна на такмичење у Будимпешти и знала сам да могу. Стаза ми је пријала, трчала сам своју труку и прва ушла у циљ. Желела сам да златом у Будимпешти на најбољи могући начин крунишем своју јуниорску каријеру и у томе сам успела", рекла је Амела Терзић на конференцији за медије у Београду. 

Терзићева ће следеће године наступати у конкуренцији млађих сениора на кросу у Београду, а истакла је да се нада да ће "опет обрадовати своју земљу".

Њен тренер Рифат Зилкић казао је да је Терзићева на кросу у Будимпешти све савршено одрадила.
"Имали смо добру тактику за трку и Амела је све савршено одрадила. Она је на сваком такмичењу за четири године колико је јуниор била у борби за медаљу", казао је Зилкић. 
Председник Атлетског савеза Србије Веселин Јевросимовић рекао је да се нада да ће се Амела Терзић и следеће године у Београду борити за медаљу.

"Нема лепшег начина да се заврши година која је најуспешнија за атлетски спорт. И сам Амелин крај јуниорске каријере није могао бити бољи. Следеће године имаће шансу да наступи на ЕП у кросу пред домаћом публиком и надамо се да ће се и ту борити за медаљу", рекао је Јевросимовић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије