Злато за Кинескињу Баи у маратону

Кинескиња Хуе Баи освојила је златну медаљу у маратону на 12. Светском првенству у атлетици, које се одржава у Берлину, пошто је 42 км и 195 метара истрчала у времену личног рекорда - два сата, 25 минута и 15 секунди.

Баи је челну позицију преузела три километра пре завршетка најтеже атлетске дисциплине и ушла у историју атлетике као прва светска шампионка те земље у маратону.

Друго место заузела је Јапанка Јошими Озаки, док је Етиопљанка Асалефех Мергија, као и њен сународник Тсегаи Кебеде дан раније у истој дициплини, била трећа.

Пласман првих десет такмичарки у маратону:
1. Хуе Баи (Кина) 2:25,15
2. Јошими Озаки (Јапан) 2:25,25
3. Аселефех Мергија (Етиопија) 2:25,32
4. Чунсију Зу (Кина) 2:25,39
5. Сијаолин Зу (Кина) 2:26,08
6. Мариша Барош (Португалија) 2:26,50
7. Јури Кано (Јапан) 2:26,57
8. Наилија Јуламанова (Русија) 2:27,08
9. Алевтина Биктимитова (Русија) 2:27,39
10. Кара Гучер (САД) 2:27,48

Због нереда ухапшено шесторо атлетичара

Берлинска полиција ухапсила је рано јутрос шесторо неименованих атлетичара са Кубе, САД и са Бахама, који су испред једног ноћног бара у Берлину нарусавали јавни ред и мир.

Полиција је саопштила да је у нередима испред локала учествовало 20 особа, међу којима и атлетичари, уцесници првенства света.

Троје атлетичара са Бахама, један Американац и два Кубанца ухапшени су на лицу места, пошто је вратар претходно покушао да их растера спрејом.

Атлетичари су у медкјувремену, после испитивања у полицијској станици, пуштени на слободу.

Наводи се да је у општој гужви троје запослених у ноћном клубу задобило лакше повреде, јер су их изгредници гађали флашама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво