Мајк Пауел: Болт би могао да скаче девет метара у даљ

Јамајчанин Усеин Болт, који је светским рекордима на 100 и 200 метара задивио свет на првенству света у Берлину, могао би у скоку у даљ да оствари резултат око девет метара, изјавио је актуелни светски рекордер у тој дисциплини Американац Мајк Пауел.

Пауел, који је најбољи скок свих времена од 8,95 метара извео на првенству света у Токију 1991. године, прецизирао је да би Болт због своје висине и брзине био идеалан скакач у даљ.

"Својом висином од 1,95 метра он је тип атлетичара који има просто застрашујуће предиспозиције за скок у даљ. Његов потенцијал се речима не може описати", рекао је Пауел и у шали додао да би могао да покаже Болту "како да скочи девет метара, али наравно, уз мали хонорар".

Болт је једини спринтер у историји светске атлетике коме је пошло за руком да истовремено држи олимпијске и светске титуле у обе спринтерске дисциплине, као и светске рекорде.

"Ради се о чуду природе, за које не постоје границе. Болтова атлетска генијалност је неупоредива. Он једноставно, уништава своје противнике, чинећи да се они поред њега осећају као деца", изјавио је Пауел.

Пауел је оборио светски рекорд после 23 године владавине претходног најбољег резултата свих времена Американца Боба Бимона (8,90), постављеног на Олимпијским играма у Мексику 1968. године.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво