Болт у полуфиналу трке на 200 метара

Светски првак и рекордер на 100 метара, Јамајчанин Јусеин Болт пласирао се у полуфинале трке на 200 метара на Светском првенству у Берлину, али је у укупном пласману био тек четврти.

Болт је освојио прво место у својој квалификационој групи са временом од 20 секунди и 41 стотинке, а у осталим групама бржи су били његов земљак Шон Малингс, Алонсо Едвард из Панаме и Американац Шон Крофорд.

У такмичењу на 200 метара његов главни ривал Тајсон Геј (САД) не наступа због повреде и Болт је највећи фаворит за освајање златне медаље.

"Желим полако да идем кроз квалификације и полуфинале. Као и прошле године у Пекингу, размишљам од корак по корак, а онда ћу у финалу да трчим најбоље што могу", рекао је Болт новинарима послe квалификација.

Јамајчански атлетичар прошле године на ОИ у Пекингу поставио је нови светски рекод (19,30 секунди) у трци на 200 метара.

"Помало сам уморан, али биће све у реду када се наспавам", додао је Болт.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се