У среду наступају Топић и Томашевић

Репрезентативци Србије у атлетици Драгутин Топић у скоку у вис и Драгана Томашевић у бацању диска учествују у среду пре подне у квалификацијама првенства света у Берлину.

Атлетски стручњак Данило Кртинић изјавио је да је његовој ученици циљ да оствари пласман међу 12 најбољих бацачица света. У бацању диска пријављено је 39 атлетичарки које ће бацати у две квалификационе групе. Наша рекордерка наступиће у првој групи, која је на програму у 10,10 часова.

"Добро смо одрадили припреме, а за Драгану је циљ да се пласира међу 12 најбољих на свету. Она је ове године остварила хитац од 61.89м на митингу у Сенти.", рекао је Кртинић. "Идемо на то да у првој серији баци преко 60 метара, а онда ће већ све бити лакше. Норма за пласман у финале је 61.50м, али верујем да ће се и са 60 метара улазити меу 12 најбољих. Важно је да баци што даље и да оствари што бољи пласман за своју земљу. изјавио је Кртини.

Сат времена после Драгане Томашевић на залетиште у скоку у вис изаћи ће Драгутин Топић, који наступа у А квалификационој групи, од 11,10 часова. Норма за пласман у финале износи 2.30 метара, а Топићев и државни рекорд износи 2,38. Ове године наш најбољи атлетичар савладао је на митингу у Крагујевцу висину од 2,31 метра.

Тридесетосмогодишњи скакач је у 20. годишњој каријери најбољи пласман на првенствима света остварио у Севиљи 1999. године, када је скоком од 2,32 метра заузео четврто место.

Топић је био четврти и на Олимпијским играма у Атланти 1996. године, а највећи успех остварио је на почетку каријере 1990. године када је за само неколико месеци, прво у Сплиту освојио титулу сениорског првака Европе, а затим у Пловдиву на јуниорском Првенству света поставио, и сада важећи, светски јуниорски рекорд прескочивши 2,37 метра.

Топић иначе, помаже у тренинзима супрузи Биљани Топић, која је у Берлину остварила један од највећих успеха у историји наше женске атлетике, заузевши четврто место у троскоку уз национални рекорд Србије од 14,52 метара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се