Читај ми!

Левандовски напада браниоца титуле, Сенегал тестира Енглезе - борбе за четвртфинале Мундијала

Мундијал у Катару дошао је до 15. дана, током којег ће се играти још две утакмице осмине финала. Од 16.00 часова (РТС1) играју Пољска и Француска, док ће у вечерњем термину од 20.00 (РТС1) снаге одмерити Енглеска и Сенегал. У четвртфиналу су већ Холандија и Аргентина.

Холандија и Аргентина чине први четвртфинални пар на Мундијалу у Катару, а после 15. дана знаће се имена још два учесника завршнице такмичења.

У првој утакмици дана, од 16.00 часова, састају се Француска и Пољска.

"Триколори" су фаворити, колико због чињенице да бране титулу освојену пре четири године у Русији, толико и због одличних игара на Мундијалу у Катару.

Француска је освојила прво место у Групи Д, захваљујући тријумфима над Аустралијом и Данском, да би у мечу без резултатског значаја изгубили од Туниса.

Пољска је била другопласирана у Групи Ц - реми са Мексиком, победа над Саудијском Арабијом и пораз Аргентине учинак су екипе Чеслава Михнијевича.

Роберт Левандовски је један од најбољих нападача данашњице, али против Француске ће му бити потребна помоћ саиграча, уколико Пољаци желе да направе изненађење и елиминишу браниоца титуле.

Утакмица се игра на "Ел Тумама" стадиону, а главни судија је Венецуеланац Валенцуела.

У вечерњем термину од 20.00 часова састају се Енглеска и Сенегал.

Енглези су забележили две победе у Групи Б, против Ирана и Велса, док су са селекцијом САД играли без голова.

Екипа Гарета Саутгејта жели макар да понови успех са претходног Мундијала, када је "горди албион" заустављен у полуфиналу.

Ипак, посао Енглезима неће бити нимало лак, пошто ће за противника имати селекцију Сенегала, другопласирану екипу Групе А.

Афричка селекција поражена је од Холандије на старту, али је победама над Катаром и Еквадором дошла до нокаут фазе такмичења, иако игра без најбољег играча Садија Манеа.

Утакмица се игра на "Ел Бајт" стадиону, а главни арбитар је Иван Бартон из Салвадора.

Обе утакмице можете гледати у директним преносима на Првом програму РТС-а, док кретање резултата и текстуални пренос меча можете пратити на нашем порталу.

недеља, 19. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара