Читај ми!

Од успеха "ватрених" профитирају и хрватски клубови, Динаму више од 1,7 милиона долара

Према уговору Фифе и Удружења играча, сваки клуб који је имао представнике на Светском првенству у Катару добиће значајну новчану суму. Светска кућа фудбала укупно ће исплатити око 209 милиона долара, загребачком Динаму припашће око 1,7 милиона америчких новчаница.

Више од 400 клубова поделиће суму од 209 милиона долара коју плаћа Фифа – за сваког играча по дану укључености у званични програм Мундијала по 10.000 долара.

Новац ће добити клубови у којима наступају играчи који су били у саставу репрезентација на Светском првенству у Катару, али и клубови у којима су ти играчи наступали у претходне две године.

Најбоље је прошао Бајерн, који је на турниру у Катару имао 17 играча, а чак шесторица су дошла до полуфинала, Севиља и Атлетико имала су по пет играча међу четири најбоље екипе, Динамо четворицу.

"Модри" би требало да зараде око 1,7 милиона долара – четворица играча Хрватске остаће до претпоследњег дана Мундијала, када је на програму меч за треће место (Ливаковић, Оршић, Петковић и Шутало), док ће новац стићи и за Иранца Мохарамија, али и бивше играче Мајера и Гвардиола.

Пре четири године највише новца припало је Манчестер ситију (пет милиона долара), Реал Мадриду (4,81), Тотенхему (4,38), Барселони (4,14) и ПСЖ-у (3,89).

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво