Читај ми!

Мароканци гласнији на трибинама, Французи прејаки на терену

Бројни марокански и ретки француски навијачи бодрили своје репрезентације свих 90 и кусур минута игре на Ел Бајт стадиону у Дохи. Премоћ Француске на терену. Громогласни Мароканци на трибинама, ипак, песмом прославили највећи успех у историји афричког и арапског фудбала. Безмало 70.000 гледалаца. Финале Француска - Аргентина.

Песма за крај мароканског сна и још једно француско финале

Ел Бајтом ори се песма којом Французи испраћају своје играче у финале Светског првенства. Једнако бучна песма и за Мароканце, који су пласманом у полуфинале направили највећи успех у историји афричког и арапског фудбала.

Французи срећни, Макрон срећан - марокански сан је окончан

Марокански навијачи су дали све од себе, учинили су то и фудбалери. Ипак, Коло Муани је у 80. минуту окончао сан Мароканаца о великом финалу. 

Полуфинале на стадиону гледа 68.294 навијача

Полуфинале Светског првенства на стадиону Ел Бајт гледају 68.294 гледаоца. 

Озбиљна бука на стадиону

Малобројни француски и све гласнији марокански навијачи не одустају од подршке својим тимовима. 

Француски навијачи на Ел Бајту као у галском селу

Мала група француских навијача на стадиону Ел Бајт окружена је морем људи у црвеним дресовима, отприлике као галско село Римљана у стрипу о Астериксу и Обеликсу. 

Предах на Ел Бајту, Макрон задовољан

Полувреме полуфиналне утакмице Светског првенства. Током првих 45 минута, француској доминацији на терену парирала је  надмоћ навијача Марока на трибинама. Француски председник Емануел Макрон делује задовољно.

Маказице, дрво, уздаси...

Марокански навијачи су се потпуно вратили у форму с почетка утакмице када је њихов тим, коначно, одиграо неколико добрих напада. Из једног од њих, стативу је погодио Ел Јамик.

Није лако бити навијач Марока

Серија одличних акција Француза поново утишала навијаче Марока. И њима, али и фудбалерима полувреме ће добро доћи. И једни и други мораће, межутим, да издрже још десетак минута.

Мароканци се опоравили од шока

Навијачи Марока пробудили су се после гола Ернандеза и стативе коју је погодио Жиру. Кличу Зијешу. Тек повремено, кроз њихово навијање продре и неки француски поклич. 

Тренутак потпуне тишине на стадиону, Жиру погодио стативу

Марокански навијачи занемели су када је Оливије Жиру у 17. минуту погодио стативу Бунуовог гола. Готово је могло да се чује како лопта удара у стативу.

Ернандез променио стање на трибинама, чују се и Французи

Тео Ернандез ућуткао је мароканске навијаче на стадиону Ел Бајт. Мароко је примио гол после свега пет минута. Славље међу малобројним француским навијачима. 

Звиждуци за ”Марсељезу”, овације за мароканску химну

Марокански навијачи звиждали су накратко приликом интонирања ”Марсељезе”. Химну Марока певао скоро цео стадион. Почиње највећа утакмица у историји арапског фудбала, или још једно финале екипе Дидијеа Дешама.

Овације за Мароканце, звиждуци Французима

Салва звиждука проломила се стадионом када је објављен састав Француске. Са једнаким жаром навијачи Марока поздравили су састав који је изабрао Валид Реграги.

На трибинама и испред стадиона, Палестина

Подршка Палестинцима декор је сваке утакмице коју су током овог светског првенства играле арапске екипе. Заставе и транспаренти на којима пише ”Слобода Палестини” и испред стадиона на којем ће ускоро почети дуел Француске и Марока. 

Ел Бајт, шатор у пустињи

Лусаил је најспектакуларнији, али је Ел Бајт најлепши стадион у Катару. Изграђен као гигантска верзија шатора у којима су Катарани живели током зимских миграција у пустињу, може да прими око 60.000 гледалаца. 

Добра атмосфера међу навијачима Марока

Мароко - Француска: Инвазија навијача у црвеном

Мароко ће вечерас, бар на трибинама, имати апсолутну подршку навијача. У маси црвених застава и дресова, тек повремено се појави понеки навијач Француске. Иако су најављиване хиљаде мароканских навијача који нису успели да набаве карте за меч, око стадиона нема гужве јер полиција ка Ел Бајту пушта само људе који имају улазнице. Мароканске власти отказале су свих 30 чартер летoва који су били најављени за данас, на изричит захтев катарских власти. 

Навијачи пристижу на стадион

Влада велико интересовање за овај сусрет. Навијачи из свих арапских земаља полако се скупљају око стадиона. Катарска полиција је километар око стадиона поставила кордон да спречи навијаче Марока који су и претходних дана без карте покушавали да уђу на стадион.
недеља, 28. мај 2023.
23° C

Коментари

Snimanje telefonom
Неовлашћено снимање и објављивање кривично дело, могућа само приватна тужба
Re: Zujanje u usima nije bezleno
Зујање у ушима није безазлено
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
PTc
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Operacija kile
Одговори лекара, 21. 6. 2014.