Читај ми!

Навијачка грозница у Дохи, инвазија Аргентинаца и Мароканаца

Шест хиљада долара коштала је карта за ванредне летове који превозе аргентинске навијаче ка Дохи, где ће се у борби за финале Светског првенства састати Аргентина и Хрватска. До почетка утакмице, у престоници Катара биће укупно 40.000 Аргентинаца. Стиже и 30 авиона из Марока. Тапкароши јефиније карте већ продају за 1.000 до 1.500 долара.

Навијачка грозница у Дохи, инвазија Аргентинаца и Мароканаца Навијачка грозница у Дохи, инвазија Аргентинаца и Мароканаца

"Треба ми карта. Карта вишка? Плаћам колико тражите", тражили су у центру Дохе навијачи огрнути у заставе Марока. На ћошку даље исто питање пролазницима постављали су навијачи Аргентине.

Очекује се да ће се у Дохи, до почетка утакмице између Аргентине и Хрватске, наћи око 40.000 Аргентинаца, од којих је већина већ скоро месец дана у Катару.

За последњу групу Аргентинаца, која се одлучила да крене пут Катара, авионска карта у једном од ванредних летова коштала је између 4.500 и 6.000 долара, са прилично малим шансама да у Дохи пронађу било какав смештај.

Слична прича прати и најезду навијача Марока, пошто ће до почетка утакмице репрезентације те државе и Француске у Доху долетети чак 30 чартер-летова, док се очекује долазак хиљада навијача из осталих арапских држава.

За Аргентинце и Мароканце, међутим, карата више нема, па су цене улазница које су претходно продаване за нешто више од 300 долара скочиле на невероватних 1.000 до 1.500 долара.

Осим из Марока, навијачи ове репрезентације долазе из листом свих арапских земаља, тако да је немогуће проценити колико ће их бити у Дохи до почетка утакмице против Француске.

И претходно, аргентинске и мароканске навијачке групе биле су најбројније на Светском првенству.

Неколико хиљада Мароканаца није успело да се домогне карата за мечеве против Шпаније и Португалије, па су око стадиона забележени и први озбиљнији инциденти и кошкање навијача и полицајаца под пуном опремом за разбијање демонстрација.

Пре та два меча, први пут, распоређене су и противтерористичке снаге и пси обучени да траже експлозив, те коњичке јединице полиције.

Осим катарске, Светско првенство обезбеђују полицајци и специјалци из Француске, САД, Италије, Француске, Пакистана и око 3.200 припадника турских снага безбедности, укључујући 350 специјалаца.

До сада, око стадиона на којима се играју утакмице Светског првенства забележена су свега два инцидента – ирански навијачи напали су жену која је узвикивала "Слобода Ирану", а специјалци су одвукли неколико Мароканаца који су покушали да пробију барикаде недалеко од стадиона пред меч са Шпанијом.

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво