Читај ми!

Хрватски медији у страху пред меч са Белгијом

Вицешампиони света Хрвати у директном дуелу са Белгијом одлучују о пласману у даљу фазу Мундијала, а тамошњи медији готово сви подсећају да њихов тим у такмичарском мечу није савладао Белгију пуних 19 година.

Фудбалери Хрватске тренутно имају четири бода, исто колико и Мароко, Белгијанци су трећепласирани са бодом мање, док је Канада два пута поражена и изгубила је шансе за нокаут фазу.

Само победа селекцију Хрватске сигурно води у даљу фазу надметања, све друго је под великим знаком питања, а хрватски медији истичу негативан биланс њихове репрезентације у досадашњим мечевима.

"Хрватска и Белгија до сада су осам пута играле међусобно, а свака репрезентација има по три победе, док су два сусрета завршила без победника. У четвртак ће на стадиону Ахмад бин Али први пут одмерити снаге и на неком великом такмичењу, а додајмо како Хрватска у званичној утакмици није победила Белгију 19 година", пише Индекс.

Селектор Хрватске Златко Далић изјавио је да ће његов тим ићи на победу против Белгије у мечу трећег, последњег кола групе Ф на Светском првенству у Катару.

"Одлучујућа утакмица за пролазак групе против друге репрезентације света, која је четири године била прва. Да смо бирали, не бисмо хтели да овај меч одлучује. Очекујемо тешку утакмицу, нећемо се опустити због њихових нешто лошијих утакмица. И њима је то важна утакмица" рекао је Далић.

На другој страни, Белгија има прилику да победом прође групу, док би реми био довољан само у случају да Канада убедљиво порази Мароко, а њихов селектор Роберто Мартинез био је врло обазрив у изјавама пред меч.

"И даље имамо прилику да прођемо групу, а данас мислим да имамо можда само 10 одсто шанси за победу против Хрватске. Овај број ће да расте од сада до утакмице, а лично у играче верујем 100 одсто јер верујем у потенцијал своје екипе" рекао је Мартинез.

Хрвати могу да прођу даље чак и у случају минималног пораза, али им је у том случају потребна помоћ Милана Борјана, оног момка кога су недавно вређали са трибина, и његових другова који би требало да победе Мароко.

Одговара им и нерешен резултат, а победом би били први у групи и имали велике шансе да се у осмини финала састану са Немачком, ако Немци успеју да се пласирају високом победом над Костариком, под условом да Јапан не победи Шпанију. 

Репрезентација Хрватске игра против Белгије од 16 часова на Ахмад бин Али стадиону, а тај меч можете пратити у директном преносу на Првом програму РТС-а, ток меча можете пратити и на нашем порталу.

Прво коло, 23. 11.
Мароко - Хрватска 0:0
Белгија - Канада 1:0 (1:0)

Друго коло, 27. 11.
Белгија - Мароко 0:2 (0:0)
Хрватска - Канада 4:1 (2:1)

Треће коло:
16.00 Канада - Мароко
16.00 Хрватска - Белгија

Табела:

1. Хрватска 4 4:1
2. Мароко 4 2:0
3. Белгија 3 1:2
4. Канада 0 1:5  

 

понедељак, 27. мај 2024.
15° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије