Таулант Џака поручио брату да не провоцира српске фудбалере: Фудбал није политика

Бивши албански фудбалски репрезентативац Таулант Џака каже да је саветовао брата Гранита, који игра за селекцију Швајцарске, да задржи смиреност на утакмици против Србије у Катару, преноси швајцарски "Блик".

Гранит Џака је током меча пре четири године на Светском првенству у Русији провоцирао репрезентативце Србије.

"Да будем искрен, нисам био срећан жребом због свих емоција, због прошлости коју има Гранит. Причао сам са Гранитом дуго, баш дуго. Рекао сам му да без обзира на то шта се дешава на утакмици, небитно да ли је постигао гол, победио или изгубио, само треба да се смири и игра своју игру. На крају крајева, није ово политика, то је фудбалски меч", рекао је Таулант Џака.

Таулант Џака је за албанску репрезентацију одиграо 31 меч, док је Гранит капитен Швајцарске.

Таулант је истакао да његов брат има коректан однос са српским фудбалерима.

"Поставља се питање колико ће бити 'наложени'. Могу да замислим колико ће српски медији подгрејати атмосферу. Можда ће покушати да испровоцирају Гранита или Шаћирија. Морате да будете припремљени за то и да останете мирни", закључио је Гранит Џака.

Прво место на табели групе Г држи Бразил са шест бодова, док је Швајцарска друга са три. Србија и Камерун имају по бод. Последње коло биће одиграно у петак, а после мечева Бразил - Камерун и Србија - Швајцарска биће познато ко ће поред "кариока" играти у осмини финала Мундијала.  

понедељак, 27. мај 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије