Читај ми!

Немачка тројкама поништила Јанисову МВП партију, Евробаскет остао без још једног фаворита

Захваљујући сјајном шуту за три поена, Немачка је у Берлину савладала Грчку 107:96 и пласирала се у полуфинале Евробаскета. Јанис одиграо одличан меч, али није могао да заустави шутерску рапсодију домаћег тима, који је убацио чак 17 тројки. Немачка ће у полуфиналу играти против Шпаније, која је раније била боља од Финске.

После кошаркашке селекције Србије, још један од фаворита за злато елиминисан је пре борбе за медаље - Немачка је против Грчке имала невероватно шутерско вече и пласирала се у полуфинале Евробаскета.

Грчкој није помогао ни расположени Јанис Адеокумбо, који је одиграо праву МВП партију са 31 поеном, 8 асистенција и 7 скокова, али је искључен на средини последње деонице због друге неспортске личне грешке.

Дуел у "Мерцедес Бенц арени" почео је као прави револверашки обрачун, па је у првој четвртини виђен велики број поена, чак 58.

Немци су у првих 10 минута утакмице у Берлину убацили чак осам тројки (из 12 покушаја), док је на другој страни равнотежу одржавао Јанис Адетокумбо.

Једна од највећих звезда НБА лиге убацио је 13 поена, уз 4 скока и 4 асистенције у првој деоници и био најзаслужнији што је Грчка стигла двоцифрену предност ривала и имала само четири поена минуса - 31:27.

Немци су одржавали предност у већем делу друге деонице, али су Грци ипак стигли до потпуног егала, а после Јанисових слободних бацања и до првог вођства на мечу - 46:44.

До полувремена је виђена резултатска клацкалица, а онда је Костас Слукас тројком уз звук сирене поставио коначан резултат првог дела игре - 61:57.

У трећој деоници на терену је играо само један тим, домаћи. Невероватном серијом од 20:1 немачка селекција направила је огромну залиху од 15 поена, коју је Јанис донекле успео да ублажи, па су "панцери" пред последњу деоницу имали вођство од 83:71.

Већ се ту назирао крај грчке селекције, а Немци су и у последњој деоници држали одступницу и нису дозволили противнику да се врати у меч.

Јанис је покушавао, пречесто и претеривао у солирању, а меч је практично био завршен на пет минута пре краја, када су после прегледања снимка судије одлучиле да искључе велику звезду грчког тима.

До краја меч и није било кошарке - велики број промашених шутева на обе стране, уз безброј слободних бацања покварили су утисак једног заиста спектакуларног меча, а Немачка је на крају остварила тријумф 107:96.

Денис Шредер је био најбољи у победничкој екипи са 26 поена, док су Франц Вагнер и Андреас Обст додали по 19 (обојица шутирали тројке 5/7).

Поред Јаниса, у екипи Грчке истакао се Ларенцакис са 18 поена, док је Тајлер Дорси додао 13.

Немачка ће у полуфиналу играти против Шпаније која је савладала селекцију Финске 100:90.

Четвртфинале Евробаскета:

Уторак, 13. септембар:
Шпанија - Финска 100:90
Немачка - Грчка 107:96

Среда, 14. септембар:
17.15 Француска - Италија
20.30 Словенија - Пољска

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се