Читај ми!

Финци надиграли Хрвате, 43 поена Марканена

Кошаркаши Финске надиграли су селекцију Хрватске са 94:86 и пласирали се у четвртфинале Европског првенства после врло равноправног дуела пуног резултатских обрта који је разрешен у самом финишу меча. Финце је сјајном игром и ефикасношћу предводио Лари Марканен који је меч завршио са чак 43 постигнута поена. У борби за полуфинале Финци ће се срести са селекцијом Шпаније.

Серијом 10:2 на крају утакмице, кошаркашка репрезентација Финске предвођена невероватним Јауријем Марканеном, сломила је концентрацију тима Дамира Мулаомеровића и избацили Хрватску из даљег такмичења на Европском првенству. 

Последњи поен Хрватска је постигла пет минута до краја утакмице, када је Иван Рамљак тројком изједначио на 77:77, након чега је на терену постојала само једна екипа – Финска, која се овом победом пласирала међу осам најбољих европских екипа први пут од 1967. године.

Серију од десет узастопних поена Финаца на крају је прекинуо Карло Матковић, који је са линије за слободна бацања поставио коначан резултат 94:86. 

Оба тима су добро ушла у меч и током првих три минута неизменично преузимали вођство.

А онда су Финци преузели иницијативу, добром одбраном зауставили три напада Хрвата и узвратили са две тројке за 13:6 после чега су Хрвати затражили први тајм-аут.

Тајм-аут је уродио плодом, јер Хрвати потом остварују серију погодака и изједначују у самом финишу четвртине на 18:18, да би у последњем нападу погодили и тројку за освајање првог дела меча са 21:20.

На почетку друге четвртине Хрвати настављају са притиском, па Финци узимају тајм-аут после кога успевају да се врате у меч и дођу до изједначења.

Потом се одвија равноправан дуел до самог финиша полувремена када тим Хрватске добија чак три техничке грешке захваљујући чему Финци преузимају вођство које успевају да сачувају и добију прво полувреме са 45:43.

И на почетку другог полувремена се наставља равноправно надметање и преузимање вођства, а селектор Хрватске Дамир Мулаомеровић се одлучује да затражи тајм-аут у завршници треће четвртине.

Потом Хрвати успевају да одрже нерешен резултат све до 0,1 секунде треће четвртине у којој Финци убацују несвакидашњи кош за вођство са два поена предности 67:65.

Средином одлучујуће четвртине Финци преузимају иницијативу и успевају да дођу до 85:77 чиме су заправо и преломили меч у своју корист јер потом успевају да одрже предност до коначне победе са 94:86.

Тим Финске је предводио Лаури Марканен који је био и најефикаснији играч меча са 43 поена, а пратили су га Салин са 17 и Едон Мађуни са 13 постигнутих поена.

Тиму Хрватске није много помогло што је Бојан Богдановић убацио 23 поена, а пратили су га Шмит са 17 и Шарић 12 поена.

Селекција Финске у четвртфиналу играће са репрезентацијом Шпаније која је надиграла Литванију са 102:94 после продужетка.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво