Читај ми!

Црногорци од очаја до скупо продате коже, ипак Немачка у четвртфиналу

Кошаркаши Немачке савладали су Црну Гору у Берлину са 85:79 у мечу осмине финала на Европском првенству. Немци ће у четвртфиналу играти са бољим из дуела у којем се састају Грчка и Чешка.

Немачка је успела да одоли налету Црне Горе у другом полувремену. После првог полувремена у коме су Немци постигли дупло више поена, уследило је опуштање у игри, Црногорци то користе и у последњој четвртини прилазе на минус три, али нису имали снаге за комплетан преокрет, тачније Немци им то нису дозволили.

Немци су кренули жестоко, након стартних 2:2, направили су серију 9:0. Црногорци након тајм-аута су успели да прекину серију ривала троком Перија.

Црна Гора је стегла одбрану, одговорила серијом од 8:0 и пришла на поен заостатка, али до краја периода нису више поентирали. Немци то користе и до одласка на одмор поново долазе до плус девет – 19:10.

На старту другог периода Немци настављају серију, долазе и до 13 поена предности. Црногорци никако нису успевали да се повежу у нападу, шут са дистанце их никако није служио.

Након намерног фаула, Немци користе шансу и после тројке Вагнера стижу до 18 поена предности – 32:14. Дубљевић је био затворен у рекету па је лопта тешко долазила до њега, то је додатно отежало напад Црногораца. Пет минута пре краја периода, Немци су имали дупло више постигнутих поена – 32:16.

Коначно друга тројка Црногораца на мечу, погодио је Дробњак, али то није донело самопоуздање његовој екипи. Може се рећи да Немци и поред великог вођства нису искористили своју шансу да стигну до још убедљивије предности. Ипак, Шрудер је наставио да забавља публику и сјајним продорима да (до)пуни кош ривала.

У финишу првог полувремена, Немци одлазе на плус 22, а до одласка на велики одмор и до максималних плус 24 – 48:24. Ло и Вагнер су имали учинак од по девет поена, а Шрудер осам. Код ривала Пери осам, Дубљевић шест, а Дробњак пет.

Немачка је трећи период отворила новом тројком Вагнера, а истом мером одговорио је Михаиловић. Потом је Дубљевић везао две тројке и Црна Гора је смањила заостатак – 51:35.

Прорадио је шут Црне Горе са дистанце, Михаиловић је још једном погодио за три и смањио на минус 13, одговорио је Шрудер са пет везаних поена и није дозволио ривалу да се врати у меч.

До краја периода домаћин је задржао високу предност – 67:50, иако су Црногорци трећи период добили са 26:19.

Последњи период Симоновић је отворио тројком. Потом је Пери везао пет поена и Црна Гора је пришла на минус девет – 67:58. Пери је наставио да погађа, везао је две тројке и Црна Гора се тотално вратила у меч, 69:64.

Стигаo је одговор Немаца, који мини-серијом од 4:0 одлазе на плус девет. У последња четири минута ушло се при вођству домаћина од десет разлике.

Дубљевић и Пери држали су свој тим у игри и у последњи минут ушло се при вођству Немаца од 80:75. Михаиловић реализује контру након грешке Шрудера. Двадесет четири секунде пре краја резултат је био 80:77. Након намерне грешке Перија, Немци подижу разлику на плус осам.

Црна Гора је покушала, али није успела да поново запрети. На крају 85:79 за Немачку.

Најефикаснији у победничкој екипи био је Шрудер са 22 поена, Ло и Вагнер су убацили по 14. Код Црногораца издвојио се двојац Пери са 25 и Дубљевић са 22 поена, Симоновић је додао 13. 

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво