Читај ми!

Словенци предвођени Дончићем надиграли Белгијанце за четвртфинале

Кошаркаши Словеније надиграли су селекцију Белгије са 88:72 у осмини финала на Европском првенству. Иако су Словенци у меч ушли као велики фаворити, Белгијанци су успели да пруже равноправну игру и чак у финишу запрете резултатским преокретом, али је то ипак било све, па ће се тим Луке Дончића у четвртфиналу састати са победником надметања Украјине са Пољском.

Лука Дончић је меч отворио тројком, а потом и наставио у том стилу још у два наврата и већ у првом минуту имао 11 постигнутих поена за свој тим, који је повео у једном моменту и са девет поена предности.

На другој страни Белгијанци су имали негативну серију од три изгубљене лопте, али успевају да се врате у игру и у финишу прве четвртине смање разлику на само поен заостатка, па су Словенци затражили први тајм аут.

У наставку Словенци појачавају темпо и завршавају први део меча вођством од 24:19.

Другу четвртину овога пута Белгијанци почињу тројком, али Дончић опет узвраћа уз подршку Драгића и Препелича, па су Белгијанци на 9:8 затражили тајм аут.

У наставку Белгијанци поново имају серију од чак четири изгубљене лопте, а Словенци после двоцифрене предности у једном делу четвртине, прво полувреме завршавају са 44:41.

Током треће четвртине развијао се равноправан дуел у ком су Словенци успели да сачувају предност, али већ на старту последњег дела меча Белгијанци преузимају иницијативу и меч за кратко време уводе у резултатску клацкалицу.

Ипак у завршници меча Словенци поново преузимају иницијативу и долазе до двоцифрене предности, која им омогућава сигурну победу и пласман у четвртфинале.

Победнички тим је у ефикасности предводио Лука Дончић са 25 постигнутих поена, а пратили су га Тоби са 8, Препелич 7 и Зоран Драгић са 6 поена.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво