Читај ми!

Почиње нокаут фаза за Србију – "орлови" против Италије у осмини финала Евробаскета (18.00, РТС1)

Кошаркаши Србије почињу нокаут фазу Европског првенства, а ривал у осмини финала биће им селекција Италије. Дуел Србије и Италије почиње у 18 часова уз директан пренос на РТС1, стрим је на РТС Планети (само за кориснике из Србије), а ток меча и кретање резултата пратите на нашем порталу.

"Орлови" су се прошетали кроз групу у Прагу и са пет победа обезбедили прво место, али их сада очекује много тежи посао и утакмице у Берлину у којима немају право на грешку.

Противник ће бити репрезентација Италије, која је до осмине финала стигла као четвртопласирана из групе Ц, забележивши две победе и три пораза.

"Азури" су стари знанци нашим момцима, недавно је Србија победила у оквиру припремног турнира у Хамбургу, али овдашњи навијачи се и даље са болом сећају прошлогодишњег меча у Београду. Тада је Италија декласирала Србију и спречила је да обезбеди пласман на Олимпијске игре.

Међутим, ситуација је сада много другачија, селектор Светислав Пешић је направио изузетно јаку екипу која је фаворит, али је и поред тога замолио медије да не шире "лажни оптимизам".

"То што ви пишете, и ви се смирите мало, да би играчи имали мирноћу да се припреме за задатке, не ширите лажни оптимизам. Ради се о једној изванредној екипи каква је Италија, ја сам то већ на почетку припрема рекао, да је ово Европско првенство и да кад крену елиминационе утакмице, да је ту све могуће", позвао је селекетор на опрез.

"Без обзира, ја мислим да смо у овом тренутку бољи од њих, али то морамо да покажемо. Ово није плеј-оф, ово је само једна утакмица. Видели сте колико је било изненађења на Европском првенству, да су аутсајдери побеђивали.Смејали сте се нама када смо изгубили од Белгије у последњој секунди, а и Шпанија је такође изгубила од њих."

Селектор Србије рекао је да још не размишља о потенцијалном ривалу у четвртфиналу, селекцији Француске, која је савладала Турску после продужетка са 87:86 и да није гледао тај меч.

"Не, ја то не гледам, то гледају помоћници, асистенти, зато су ту, да гледају, да анализирају. Немам потребу да гледам ту утакмицу, јер као прво уопште не знам да ли ћемо ми против њих да играмо. Гледам само оно што је пред нама", изјавио је Пешић.

У берлинској "Мерцедес Бенц арени" програм почиње у 12 часова дуелом Украјине и Пољске, а потом следе мечеви Финска – Хрватска (14.45), Србија – Италија (18.00) и Грчка – Чешка Република (20.45).

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво