Читај ми!

Мишко Ражнатовић: Јокић води Србију на балкон, све подсећа на Југославију 1991.

Оног тренутка кад је Никола Јокић објавио да ће играти за репрезентацију, рекао сам да ће Србија бити европски првак, изјавио је ексклузивно за Танјуг у Прагу најутицајнији европски кошаркашки агент Мишко Ражнатовић.

Србија за сада има учинак четири од четири у првој фази првенства Европе и сутра ће играти са Пољском за прво месту у Д групи.

"Веома сам задовољан игром Србије јер је просечна разлика, са којом су добијене прве три утакмице 25 поена. И не само то, уопште игра је импресивна. Више пута сам рекао да ме ова игра подсећа на игру Југославије 1991. године у Риму и две године раније у Загребу, када смо често давали поене да се лопта не спусти на паркет", рекао је Ражнатовић.

Видљиво је да је хемија у тиму сјајна, све ово обећава да би заиста Србија могла да направи велики резултат на првенству, додао је он.

"Одбрана је одлична, атмосфера у екипи је сјајна. Имате одличне појединце. Увек се говорило да су база позиције један, три и пет. Имате Јокића најбољег на свету, Мицића најбољег у Европи, Лучића који је последње две године међу најбољих 10 у Евролиги.. Ту је Милутинов који има минутажу од десетак минута и што је нормално јер је испред њега Јокић. Сигуран сам да би у свим другим репрезентацијама био неприкосновени стартер. Гудурић креће са клупе, то су све велика имена. Све се склопило и мирише на добро."

Ражнатовић је подсетио да су Јокић и Мицић играли заједно у Меги, две-три године, када су се, како је навео, кошаркашки оформљавали.

"Сарађивали су сјајно, напредовали су много и сада је то много једноставније. Причајући са обојицом, они кажу да је право уживање играти заједно. Добро се познају и лако то иде. Најбољи играч Европе је на позицији један, најбољи играч света је на позицији пет. Играли су заједно када су били клинци и ово је стварно једна велика привилегија и велика погодност за тим у ком су. Заиста мислим да ће то бити база на којој ће Србија направити резултат који се очекује већ деценијама."

"Рекао сам да ће Србија завршити на балкону ако Јокић буде играо"

Он је открио и да је кондициони тренер Меге Марко Секулић уз репрезентацију захваљући томе што је Јокић у тиму.

"Секулић мора да пропусти цео припремни период клуба да би био овде са репрезентацијом. То је катастрофа за клуб где су млади играчи који морају много да раде, али када смо у фебруару причали о томе, рекао сам му да ће му клуб дати одобрење да иде на првенство ако буде Јокић играо. Тада сам и рекао да ако Јокић буде играо за репрезентацију, да ће сви ти људи завршити на балкону и нисам желео да му Мега не дозволи да буде на балкону. Не важим за доброг прогнозера јер ме углавном повуку емоције за моје играче, али ова година је баш изузетак јер сам од новембра тврдио да ће Ефес узети титулу, такође сам тврдио да ће Голден Стејт узети трофеј у НБА и ово би била тачка на и."

Ражнатовић је прокоментарисао и наступ селекција из региона.

"Босна је пријатно изненађење с обзиром на то да су за овакав систем такмичења веома лимитирани. Имају два сјајна играча и то су Муса и Нуркић који су се подредили колективу. Црна Гора је врло хендикепаирана на спољној линији, без Николе Ивановића и још неких играча који су због повреде пропустили такмичење. На крају крајева, сви заборављају да је то нација са 600.000 становника и њихов велики успех је што уопште играју на првенству. Хрватска је са Смитом попунила бековску линију, али по мом мишљењу не изгледају добро и мислим да ће то на крају бити један просечан резултат", анализирао је Мишко и додао:

"Када је Словенија у питању, њих су многи пре почетка видели као прве фаворите за злато. Моје мишљење је било другачије, не због тог пораза од Босне, већ сам говорио да имате девет утакмица, а они имају кратку ротацију. При томе, унутрашња линија је веома слаба са Тобијем и Чанчаром. У овом систему без четири добра висока играча не можете да играте."

"Европа и свет желе спектакл Србије и Грчке у финалу"

Када су главни конкуренти за медаљу у питању Ражнатовић је посебно издвојио Грчку и рекао да би волео фиунале између те репрезентације и Србије.

"Моје мишљење је да ће се Шпанци вратити кући пре четвртфинала. Французи суштински немају квалитет на бековима. Они имају Албисија који је средњи Еврокуп ниво и Ертела који је већ ушао у године и није оно што је био. То није довољно да бисте освојили Европско првенство. По мом мишљењу, две најбоље репрезентације су Грчка и Србија."

Можда би Немци могли да направе изненађење, немају квалитет као ове две репрезентације, али имају домаћи терен и могу да изненаде као што је то урадила Словенија пре пет година.

Литванци имају проблема са бековском линијом и мислим да бекови и стручни штаб не прате ту високу линију. Једноставно то није довољно за највиши могући ниво, навео је Ражнатовић.

"Искрено очекујем и то би било најбоље за европску кошарку, да се у финалу нађу Србија и Грчка, то би био спектакл, реприза оне утакмице која је била фантастична недавно у Арени, с тим што ће оба тима бити у знатно бољој форми. Верујем да цела Европа и свет желе да виде дуел Адетокумба, другог најбољег играча НБА лиге и Јокића, који је најбољи. Такав дуел у финалу Европског првенства мислим да се није догодио никада пре, а мислим да се неће догодити ни у будућности", закључио је Ражнатовић.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво