Читај ми!

Пешић: Да не летимо прерано у космос, треба нам мир

Селектор кошаркаша Србије Светислав Пешић после победе против Израела укратко је анализирао меч истакавши да се из сваког дуела научи нешто ново и да очекује да његов тим буде први у групи. Нагласио је да су повреде знатно пореметиле тим и да је још неизвесно колико су тешке повреде Владимира Лучића и Немање Недовића.

Кошаркашка репрезентација Србије савладала је Израел са 89:78 и наставила серију одличних игара остваривши максималан учинак на Евробаскету, али је селектор Пешић нагласио да нам не треба еуфорија.

"Утакмица је завршена, била је тешка против Израела, који игра необичну кошарку са доста промена. Ми смо дали 89 поена, са високим процентима шута, свака утакмица је ново искуство за нас и важна прво да победимо, а друго да научимо нешто", рекао је селектор кошаркаша Србије Светислав Пешић после победе против Израела.

Србија сада има скор 4-0 и за прво место у групи играће против Пољске у четвртак од 21 сат.

"Знамо наш циљ на овом турниру, да бисмо га остварили, да као први одемо из Прага и играмо добру кошарку у Берлину, само са Јокићем – то није могуће. Ко год жели нешто да оствари, треба му и Мицић и Јокић и Калинић на пример или Гудурић или Јагодић-Куриџа. Тим је изнад свих", изјавио је Пешић на конференцији за медије.

Селектор је нагласио како се не треба уобразити због добрих игара јер се то може негативно одразити у даљем току такмичења.

"Јокић зна шта је његов посао и воли да чини све друге играче бољим. Немојмо превише да се 'пувамо', то што ви верујете репрезентацији нама даје добар осећај, срећни смо и задовољни, само да се не правимо превише важни по Прагу, јер нећемо добијати сваку утакмицу по 20 разлике", додао је Пешић.

"Да не будемо навијачи, него смирени и свако да ради свој посао. Ви новинари добро радите свој посао, волите репрезентацију и навијате, али немојте да правите велика очекивања, не зато што ми не желимо да их испунимо, већ јер нам треба мир, да не летимо прерано у космос. Видите да фаворити губе утакмице, ми смо тамо где смо желели да будемо пред последњу утакмицу у групи."

Пешић је открио и шта је потребно поправити.

"Одбраном никада нисмо задовољни, мислимо да је она база комплетне наше игре. Против екипе каква је Израел, проблем је био што ми нисмо скокове у одбрани претварали у контре, то нам је мало сметало. Више смо мислили на наш напад него да је контра најбољи напад против такве одбране. Нисмо довољни трчали, превише смо играли пет на пет. Повреде су нас пореметиле, сваки дан неко изађе и сваки дан се нама нешто деси. То и играчима смета."

Информација о повредама капитена Владимира Лучића и Немање Недовића још нема, чека се реч доктора.

"За сада не знамо ништа, видећемо шта ће рећи доктори", поручио је Пешић.

четвртак, 02. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво