Читај ми!

Пешић пред Финску: Постали су озбиљан тим

Селектор кошаркаша Србије Светислав Пешић уочи сутрашњег меча са Финцима укратко је анализирао тактику и квалитет наредног ривала на Европском првенству. Пешић је говорио о протеклом дану паузе, тренингу и атмосфери у тиму.

Кошаркаши Србије играју против Финске у Понедељак од 21 час (РТС1) трећу утакмицу у групи Д на Европском првенству а селектор Пешић је истакао да велику озбиљност супарника.

"Финска је последњих година постала једна озбиљна репрезентација. Они полако постају њихови национални јунаци. Прати их публика и врло их поштују. Оваква Европска првенства доживљавају као посебан изазов и ми сви то знамо.", рекао је селектор Пешић.

"Финска је права екипа са великим карактером. Технички су много напредовали и много верују у свог тренера и није ни чудо да су јуче тако презентовали против Пољске једну модерну кошарку." рекао је Пешић и додао да им је данашњи дан био изузетно важан.

"Слободан дан смо искористили за један тренинг који је био добар. Увек када су овакви тренинзи фали један добар тренинг. Дугачки су ови турнири и важно је задржати тензију, озбиљност и приступ."

На питање да ли је задовољан приступом својих играча, Пешић је имао интересантан одговор.

"Добро је ово питање да ја могу нешто о играчима да кажем јер углавном ви питате играче да ли су они задовољни са тренером. Све се променило, да ја дођем у прилику да кажем нешто о играчима. То је заиста велико задовољство. Врло сам задовољан њиховим приступом, односом и њиховом комуникацијом приватно и свакако на терену. Њихова комуникација је најважнија на терену. Они су стварно посвећени, желе да сваки дан буду бољи и то ми заиста прија", рекао је Пешић и додао да га приступ играча мотивише.

"Нико не пита ко мотивише тог тренера. Тренер живи од тога да оно што постави пред играче да то они могу да изврше. Не да изврше зато што се мора, него да се изврши са великим ентузијазмом и тај енузијазам заиста имамо."

Селектор Финаца Ласи Туови има 35 година и био је дете док је наш селектор освајао трофеје.

Главно питање пред овај меч је шта ће тријумфовати искуство или младост?

"Искуство није квалитет када не знаш да га искористиш. Искуство постаје квалитет када знаш да га искористиш.", закључио је Пешић.

Србија у понедељак игра са Финском од 21 час, након тога следе дуели са Израелом у понедељак (21.00), као и Пољском у четвртак у истом термину.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара