Читај ми!

Србија на крилима Јокића и Мицића надиграла Чешку

Кошаркаши Србије савладали су Чешку са 81:68 у другом колу групе Д на Европском првенству. Наредни ривал наше селекције је Финска. Меч је на програму у понедељак од 21.00. Пренос је на нашем Првом програму.

Србија је стигла до друге победе на Европском првенству. Надигран је домаћин Чешка. Велика борба у препуној хали у Прагу. Наши су сјајно одиграли прво полувреме, стигли до велике предности. Ривал је успео да запрети у наставку. Ипак, наши успевају да одбију све налете противника и забележе победу.

После почетног одмеравања снага наши су појачали и у нападу и у одбрани, погодили су неколико отворених шутева и после пет минута игре имали су пет поена предности.

Настављена је борба, неколико промашаја на обе стране, Јокић је наставио доминацију под обручима. Чеси су након две везане тројке успели да уђу у ритам и држе прикључак. На крају првог периода наши су имали пет поена разлике 20:15.

Наша екипа је силовито ушла у другу четвртину серијом од 15:0 и тако стигла до плуса од 20 поена. До краја периода наши су одржавали велику прдност и на велики одмор отишло се при резултату 43:25.

Србија је наставила са одличном игром и у трећем периоду. Тројком Мицића отишли смо на плус 23. Потом су се распуцали и Чеси са неколико тројки успевају да оборе нашу предност на 15 разлике - 60:45.

До краја периода наши не успевају да погоде, док ривал додаје још два коша и прилази на минус 11 - 60:49.

Чеси су кренули на све или ништа у последњо четвртини. У пар наврата успели су да падну испод десет разлике. Наши успевају да одбију те налете.

Ривал је желео што виђе брзих поена, настала је јурњава по терену. Ипак, наши су успели да умере темпо. У последњиг пет минута ушло се при резултату 69:59.

Чеси су наставили да прете, међутим Србија одбија и последњи налет ривала. Тројком Мицића пред послењи минут вратили смо се на плус једанаест, потом су наши кошаркаши мирно привели меч крају - 81:68.

Најефикаснији у нашој екипи био је Јокић са 18 поена, 11 скокова и пет асистенција. Мицић је убацио 13, а Маринковић 11. У екипи ривала Хрубан и Крејси су дали по 13 поена, а Петерка 11.

У трећем колу наша селекција се састаје са Финском. Меч је на програму у понедељак од 21.00. Пренос је на нашем Првом програму. 

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара