Читај ми!

Пешић: Утакмица против Чешке биће другачија

Селектор кошаркаша Србије Светислав Пешић био је задовољан игром тима у победи над селекцијом Холандије на старту Европског првенства, али је констатовао да им предстоји знатно другачији и тежи меч са домаћинима групе.

Кошаркаши Србије убедљиво су надиграли Холандију са 100:76 уз дозирану игру и одлично расподељену минутажу упркос доброј игри супарника што је истакао и селектор Пешић.

"Утакмица је била баш онаква какву смо очекивали од нашег ривала, са додатном енергијом, мотивацијом, без притиска. Добро су шутирали тројке, не могу да кажем да смо лоше играли одбрану иако увек можемо боље. Сви овде у прес-сали и нашем тиму морамо да будемо свесни да је ово Европско првенство и да ће свака утакмица бити тежа. Сви ће желети да се такмиче против нас, да нас победе. Ми смо и даље у процесу унапређења игре, то ће нам бити циљ", рекао је Пешић.

Већ у суботу од 17.30 Србију чека дуел са селекцијом Чешке, која је домаћин групе Д, што ће можда бити и најтежи дуел групне фазе јер ће чешки кошаркаши покушати да поправе лош утисак после пораза од Пољске.

"Биће другачија утакмица од вечерашње. Против Пољске су морали да победе и били су под великим притиском, а нису успели. У суботу ће имати жељу да нас победе у пуној дворани, покушаће да реагују и ми смо свесни тога. Мораћемо да одиграмо утакмицу бар на вечерашњем нивоу како бисмо победили Чешку. Биће Чеси јако мотивисани, без притиска, ова утакмица припремила нас је за наредну."

Селектор Пешић је посебно истакао одличну подршку коју је наш тим имао са трибина, што је много значило нашим репрезентативцима.

"Највише сам био импресиониран нашом публиком. Морам да кажем да смо, за ово време што смо играли квалификације, можда морали да дођемо овде у Праг да бисмо добили овакву подршку јер исту нисмо имали све до утакмице са Грчком. Сви играчи су показали максималну озбиљност, жељу да одиграју добру утакмицу против вечерашњег ривала. Важно је да смо испоштовали договор, да смо показали неке нове ствари, системе. Сада треба само да дижемо ритам и форму."

Пешић се осврнуо и на тренутни састав тима, истакавши да ће сви добити праву шансу да пруже максимум.

"Милутинов је веома битан играч у нашој ротацији. Ристић је показао зашто је овде, он је искусан, има интернационално искуство. Мало је био стегнут на почетку јер није играо неко време, али смо знали шта можемо да очекујемо од њега што је касније показао. Ово је првенство које дуго траје, желимо да сваки играч добије своју шансу да се прикључи екипи, ми ћемо на томе да инсистирамо. Надамо се да ће повреде да нас заобиђу."

недеља, 02. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије