Читај ми!

Томашевић: Идеална група за даљи пласман на првенству

Великан српске кошарке Дејан Томашевић, гостујући у Јутарњем дневнику РТС-а, истакао да нисмо могли добити бољу групу на Европском првенству и да очекује сигуран пласман нашег тима у завршницу такмичења. Посебно је захвалио РТС-у на директним преносима мечева, констатујући да су гледаоци сигурно презадовољни због тога.

Мушка кошаркашка репрезентација Србије стартује утакмицом против Холандије у Прагу, а Дејан Томашевић је констатовао да ће то бити одличан уводни меч за нашу селекцију.

"Мислим да нисмо могли да пожелимо бољу екипу на почетку првенства. Поготово што смо имали два тешка меча у квалификацијама за Светско првенство и због чињенице да неки играчи још нису у максимално доброј форми", констатовао је Томашевић.

Србија је у групи Д у којој су још Израел, Финска, Пољска и Чешка, а наш прослављени кошаркаш је констатовао да је та група добра мотивација за пролазак у нокаут фазу али да наш тим треба, свакако, да буде врло опрезан у приступу ривалима.

"Имамо добру групу, не сувише тешку, да кроз ове уводне утакмице дођемо у добру форму за оно најбитније. Наравно, не смемо ниједну од екипа да потценимо. Рецимо, Финска је прва репрезентација која се пласирала на Светско првенство. И они попут Холанђана имају тим који већ дуго игра заједно. То је оно што нашој репрезентацији недостаје, та минутажа, тако да је добро да се наш тим уигра кроз ове уводне утакмице", констатовао је Томашевић.

Истакао је да је пријатно изненађен што су све јучерашње утакмице преношене на РТС-у и сигуран је да су сви гледаоци презадовољни том чињеницом, а онда је прокоментарисао те мечеве.

"Имамо репрезентацију пуну искусних играча који знају да играју велике мечеве. Предвођени су искусним селектором какав је Пешић који зна како се освајају златне медаље. И верујем да ћемо добити добре вести прво из Чешке, акасније и из Берлина. Али да не оптерећујемо момке превише, да се концентришемо на ову прву утакмицу против Холандије, а онда ћемо видети.", констатовао је Дејан Томашевић. 

субота, 01. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије