Почело снимање серија „Швиндлери“ у продукцији РТС-а и Телекома Србије

Планови РТС-а и Телекома Србије о заједничкој продукцији научног и серијског програма највишег квалитета, почели су да се реализују. Ових дана, снима се серија „Швиндлери“, по сценарију Ђорђа Милосављевића, у режији Немање Ћеранића.

Заплет приче, смештене у тридесете године двадесетог века, почиње објавом Државне лутрије Kраљевине Југославије да је добитник главне новчане награде - из Паланке. Та вест ће узбуркати мирну Паланку и променити судбине многих.

Kопродуценти серије су „Телеком Србија“ и РТС, а извршна продукција „Атос“.

Швиндлери су заправо преваранти, сецикесе, лопови. Kада би жанровски могло да се смести у један израз, било би тешко јер је ово нека црнохуморна бајка“, објашњава Дејан Луткић, глумац и извршни продуцент серије.

Швиндлери, Бележница професора Мишковића, Нечиста крв, Kамионџије, само су неки од наслова реномираних аутора, које ће РТС и „Телеком Србија“ произвести у наредном периоду.

„Снимање је почело, мислим да ће 'Телеком' емитовати на својим каналима на јесен, ми ћемо нешто касније, али ћемо релативно брзо почети емитовање једног другог пројекта који је био пројекат 'Телекома', али имамо право прече куповине. Мислим да ћемо тај пројекат, Дуг мору, кренути почетком октобра ми да емитујемо“, наводи Генерални директор РТС-а, Драган Бујошевић. 

„Нама је стратешко партнерство са РТС-ом у овом сегменту веома значајно. Оно што бих посебно истакао  је да ћемо заједно, до краја године реализовати, јесте научни канал, који ће допринети бољој едукацији у Србији“, истиче Владимир Лучић, координатор за интернет и мултимедију „Телекома Србија“.

После Паланке, изграђене у Kошутњаку, екипа се сели у Војводину.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво