Читај ми!

Породична мрежа, други циклус

"Породична мрежа 2" – нове епизоде од 13. маја 2023. суботом од 12.30 на РТС 1

Како се породице суочавају са савременим изазовима одрастања и родитељства? Шта се променило за нове генерације, а шта је остало исто као раније? Да ли је данас теже бити дете, односно родитељ, него некада? Нека су од питања на која тражимо одговор у 11 нових наставака серијала "Породична мрежа".

Водитељ и сценариста серије психолог Ана Мирковић истиче: "Серија Породична мрежа је наш одговор на тренутак у коме живимо. Иако имамо толико уређаја који служе да нас повежу осећамо да смо удаљени једни од других. Сами смо чак и када смо окружени људима јер уместо да се гледамо у очи гледамо у екране. Не питамо се више како смо јер све сазнамо путем друштвених мрежа. Познајемо се али колико се заправо знамо.

Овом серијом желимо да мотивишемо породице да причају о темама које могу бити и велике и мале али не смеју бити табу. Колико год да је ово време донело неке нове канале комуникације најзначајније вредности су оне које одувек важе, а то су отворен разговор, разумевање и подршка. Породична мрежа - јер у времену у ком имамо толико много друштвених мрежа најважнија је она коју стварамо у породици."

Ана Мирковић је током другог циклуса серијала разговарала са родитељима и децом о томе колико су млади задовољни својим телом, ко су особе на које се угледају, како реагују на проблеме и решавају конфликте, да ли је говор мржње постао део њихове свакодневице, како се представљају на друштвеним мрежама, колико су за њих значајни изласци и љубавне везе.

У првој епизоди под називом "Емоције" породице Прокић и Дашић наводе колико емоције боје сваки тренутак наших живота. Деле са гледаоцима како се носити са емоцијама, постоје ли неке емоције које људи воле да крију и шта је то терор среће.

Екипу серије чине: водитељ и сценариста Ана Мирковић, продуцент Биљана Даутовић, дизајнер звука Предраг Стаматовић, монтажер Марко Вујовић, директор фотографије Сима Димитрић, уредник серије Тамара Вешковић и редитељ Милан Јовановић

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво